Se billederne: Sådan bliver Næstveds nye svømmefaciliteter

Om godt tre år forventer Næstved Kommune, at borgerne kan tage nye topmoderne vand- og svømmefaciliteter i brug.

Kommunen har offentliggjort planer og tegninger for det nye anlæg, der skal erstatte Herlufsholm Svømmehal, Næstved Svømmehal og Birkebjergparkens varmtvandsbassin, som alle tre lukker, når den nye bygning står klar. Baggrunden for at opføre et nyt anlæg med nye vand- og svømmefaciliteter er, at kommunens eksisterende svømmehaller ikke lever op til kravene til moderne svømmehaller og er i en stand og har en alder, der kræver større og større vedligeholdelse og renovering.

Både til sport og leg

Den 5500 m² store bygning vil bl.a. indeholde et sportsbassin med otte baner på 50 meter, hvilket betyder at den nye bygning kan lægge vand til elitestævner og store kulturelle events.

Derudover indeholder vand- og svømmefaciliteterne et motionsbassin, et varmtvandsbassin, et morskabsbassin, en 80 meter lang vandrutsjebane, udspring fra 1m og 3 m vipper og 5 m platform, damp- og infrarødsauna og omklædningsfaciliteter med mulighed for at benytte aflukkede omklædningsrum til for eksempel familier med små børn eller mennesker med særlige behov. Derudover kommer der produktionskøkken og servering i forhal og bassinområdet.

Et stort integreret solcelleanlæg, forventes at kunne dække op til 40% af det årlige strømforbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.