Digital hjælp til skilsmissefamilier på Lolland

red amazon danbo on brown wooden surface
Foto: burak kostak / Pexels.com

Skilsmissefamilier i Lolland Kommune kan nu få digital hjælp til at håndtere de svære følelser og udfordringer, der ofte følger med en skilsmisse.

Med tilbuddet om at benytte sig af det digitale værktøj ”SES” (Samarbejde efter Skilsmisse) får forældrene adgang til en samling af materialer og metoder, der kan forbedre samarbejdet til gavn for både dem selv og deres børn.

SES er bygget op i 3 dele – læring om ”sig selv”, læring om ”samarbejdet om børnene” og læring om ”børnene og deres reaktioner”. Når forældrene logger ind på SES via deres telefon eller pc, får de adgang til 18 digitale moduler, som de i ro og mag kan benytte sig af derhjemme. De kan for eksempel hjælpe til en bedre forståelse for, hvorfor børnene og de voksne selv reagerer som de gør, og der er gode råd om tilgivelse og konkrete værktøjer til konflikthåndtering og kommunikation. Blandt andet er der små film, der viser, hvordan forældrene kan håndtere specifikke, genkendelige situationer, så de ikke ender med en konflikt.

-I Lolland Kommune oplever vi, at mange skilsmissefamilier har behov for støtte. En stor del af de konflikter, forældre fortæller om, bunder i et svært samarbejde efter en skilsmisse. De har behov for konkrete dagligdagsværktøjer til at takle udfordringerne på en god måde, inden de vokser sig store og går ud over børnenes og deres egen trivsel. Det får de, når de logger ind på SES, fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund og fortsætter:

-SES er et godt og oplagt supplement til vores tidlige indsatser på børne- og familieområdet. Det bygger på solid forskning, og så har det den klare fordel, at forældrene kan bruge materialerne på den måde, der giver bedst mening for dem, og når som helst det passer ind i deres hverdag. Derfor giver SES også mulighed for at forebygge nogle af de konflikter, der ellers let kan opstå i den sårbare tid efter en skilsmisse, og som kan ende med at gå ud over børnene. Jo tidligere i processen, vi kan hjælpe forældrene, jo større positiv forskel vil det også gøre for børnene i familien.

Primærpersonalet i Lolland Kommune skal bidrage til implementeringen af redskabet som en del af det tidlige forebyggende arbejde. For eksempel kan en sundhedsplejerske, som oplever en familie i opbrud, udlevere et adgangskort til forældrene og vejlede dem i at logge ind på den digitale platform. Derudover får pædagoger, lærere, læger, psykologer, jobcentre og præster mulighed for at henvise til platformen eller udlevere digitale adgangskort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.