Påvirket bilist taget for kørsel uden førerret for 11. gang

En 44-årig mand fra Nykøbing F. er tilsyneladende ligeglad med love og regler – han er nu for 11. gang taget i at køre bil, selvom han er frakendt kørekortet.

Den 44-årige blev onsdag eftermiddag standset af en færdselspatrulje på Køge Bugt Motorvejen ved. Det viste sig, at han havde indtaget for meget alkohol og euforiserende stoffer forud for kørslen.

Den 44-årige var desuden i 2020 blevet frakendt førerretten i 10 år for gentagende sager om kørsel i påvirket tilstand. Han blev derfor anholdt og sigtet for narko- og spirituskørsel og for kørsel i frakendelsestiden for 11. gang inden for 3. år.

Politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation. Den 44-årige accepterede og bilen blev kørt væk af politiet på et fejeblad.

Bilisten blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, hvor sagen og den endelige konfiskation af bilen vil blive behandlet. Kører man flere gange i frakendelsestiden lægges sagen op til fængselsstraf – og der er desuden stor risiko for at bilen bliver taget. Det gælder også selv om bilen lånt eller leaset, oplyser politiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.