28. marts 2024

Foto: <a href="https://pixabay.com/users/StockSnap/">StockSnap</a> / Pixabay

Regerignen præsenterede mandag formiddag omfattende restriktioner i 38 kommuner. Det sker som led i kampen om, at mindske smitten med Covid-19 inden jul.

Udover de nye restriktioner for de værst ramte kommuner, så har regeringen også valgt, at forlænge de allerede indførte restriktioner, som f.eks. mundbind i den offentlige transport.

Herunder kan du se

Skole og uddannelse:

-Elever fra 5. klasse og op sendes hjem og skal modtage fjernundervisning. De mindste skal fortsat møde i skole. Også på erhvervsuddannelser, gymnsier og universiteter sendes de studerende hjem og skal modtage fjernundervisning.

-Efterskoleelverne hjemsendes ikke, de anbefales i stedet at blive på deres skole indtil jul.

-Prøver og eksaminer, som ikke kan afholdes digitalt, kan gennemføres fysisk med ekstra opmærksomhed på afstand, mundbind og eventuelle symptomer.

-Sårbare børn og unge kan fortsat komme i skole.

-Daginstitutioner holder fortsat åbent.

-Efterskoleelverne hjemsendes ikke, de anbefales i stedet at blive på deres skole indtil jul.

Arbejde hjemme
-Offentlige arbejdspladser opfordres tila t hjemmesende alle medarbejdere, som ikke varetager kritiske funktioner.
-Private arbejdspladser opfordres til at hjemsende så mange de kan.

Kulturlivet:
-Restauranter, caféer og barer lukker for gæster. De må dog fortsat sælge take-away.
-Kulturinstitutioner skal holde holde indendørsarealer lukket. Det gælder bl.a. spillesteder, museer, biografer, biblioteker, musikskoler, kulturhuse, teatre og koncertsale.

Idræt og foreningsliv:
-Indendørs idræts- og fritidsaktiviteter skal lukke ned. Det gælder bl.a. idrætshaller, fitnesscentre, svømmehaller, forenignslokaler, legelande, spillehaller og kasinoer.

-Professionel idræt er undtaget, dvs. der kan fortsat afvikles udendørs idrætsarrangementer med op til 500 personer til stede.

Må krydse kommunegrænser

På pressemødet blev det oplyst, at man godt må krydse kommunegrænserne, men man skal opføre sig, som man ville gøre i sin hjemkommune. Dvs. man skal ikke tage til en anden kommune, der ikke er omfattet af restriktionerne, for at gå i svømmehallen, fitnesscenter eller på restaurant.

Restriktionerne gælder for Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Restriktioner forlænges

De restriktioner, som allerede er indført nationalt og gælder i dag, forlænges frem til den 28. februar næste år. Det betyder bl.a. at kravet om mundbind i f.eks. butikker og i den offentlige transport forlænges. Det samme gør forsamlingsforbuddet i hele landet på 10 personer fastholdes, og det gælder også anbefalingen af, at man ikke samles flere end 10 personer privat.

Forbudet mod at sælge alkohol efter klokken 22.00 er også forlænget, ligesom restriktionerne der gælder på restauranter forlænges.

Julen

Juleaften nærmer sig, og det er traditionelt en aften, hvor mange familier samles. Det kan vi også i år, men opfordringen lyder på, at man bør holde sig til 10 personer eller færrere.

For plehjem og socialetilbud bliver forsamlingsforbuddet suspenderet midlertidigt, så f.eks. fællesspisning med op til 50 deltagere, der sidder i grupper af max 10 personer, kan gennemføres.

Sundhedsstyrelsen har udgivet en pjece med regler og råd med titlen Jul i en tid med COVID-19.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.