28. marts 2024

Foto: Lars Andersen.

Peter Madsen, der tirsdag flygtede fra Herstedvester Fængsel, er blevet varetægtsfængslet.

Opfinder Peter Madsen er dømt for drabet på Kim Wall. Foto: Lars Andersen.

Det skete i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Glostrup onsdag, som af hensyn til den videre efterforsknign blev holdt bag lukkede døre.

Peter Madsen, der er dømt ffor drabet på den svenske journalist Kim Wall, forsøgte tirsdag at stikke af fra fængslet bl.a. ved at tage gidsler og true med en attrappistol og en bombebælte-attrap.

Han blev dog stoppet efter få minutters flugt.

Københavns Vestegns Politi, at der kan have været medgerningsmænd, der har hjulpet med at skaffe ting, der muliggjorde flugten.

-Om disse personer var klar over, at deres hjælp skulle bruges til et flugtforsøg, eller om de var uvidende om formålet, skal den fremadrettede efterforskning søge at afklare, siger senioranklager Rasmus Kim Petersen.

For at sikre at den mistænkte ikke kan lægge den del af efterforskningen hindringer i vejen, begærede anklagemyndigheden Peter Madsen varetægtsfængslet, hvilket retten efterkom og fængslede ham til den 4. november.

Det kan umiddelbart virke mærkligt, at varetægtsfængsle en person, som allerede er fængslet. Men det har, ifølge Rasmus Kim Petersen. en god forklaring:

-Varetægtsfængslingen sikrer blandt andet, at politiet kan udføre brev- og besøgskontrol på mistænke. Det sker for at sikre, at mistænkte ikke kan kommunikere med evt. medgerningsmænd.

Peter Madsen er sigtet for fangeflugt efter straffelovens § 124 stk 1, overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 1 og ulovlig tvang efter straffelovens § 260 stk. 1 nr. 1 samt trusler på livet efter straffelovens § 266 og forsøg på ulovlig tvang efter straffelovens § 260 stk. 1 nr. 1 jf. § 21,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.