Furesøs boligpolitik sendt i høring

Foto: mastersenaiper / Pixabay
Furesøs borgere kan nu byde ind på, hvad de mener om byrådets forslag til en boligpolitik. Den sætter retning for den samlede boligudvikling og er et resultat af mange politiske drøftelser.

En del af Furesø Kommunes 2030-mål er, at kommunen i 2030 skal have gode boliger for alle alders- og indkomstgrupper og have velfungerende boligområder og lokalsamfund. Det står tydeligt i den boligpolitik, som byrådet netop har sendt i høring.

-Boligpolitikken skal understøtte Furesø, som en kommune med levende lokalsamfund, der fremmer god arkitektur og gode byrum. Den skal også understøtte de nære fællesskaber, når vi tænker nye boliger som fx muligheden for, at flere generationer kan bo sammen. Det er også vigtigt, at naturen spiller en større rolle i byudviklingen. Jeg håber, at mange har lyst til at byde ind undervejs i høringen, så vi skaber den helt rigtige boligpolitik, siger Egil Hulgaard (C), formand for Udvalg for byudvikling og bolig.

Boligpolitikken skal sætte rammerne for by- og boligudviklingen i de næste år frem og også sikre, at Furesøs kommunes tilbud med skoler, daginstitutioner og plejehjem passer til antallet af boliger i kommunen.

Flere små og billigere boliger
Den nye boligpolitik skal også sikre, at Furesø forsat har boliger for alle. Det er en del af Furesø Kommunes mål for 2030. Furesø vil derfor fortsætte det gode samarbejde med kommunens borgere og aktører om at sikre flere mindre og billigere boliger.

-Jeg synes, vi har haft virkelig gode politiske drøftelser om boligpolitikken. Jeg håber, at Furesøs borgere også har lyst til at engagere sig og byder ind med, hvad de synes er vigtigt i en boligpolitik. For mig er det vigtigt, at Furesø er en kommune, alle kan bosætte sig i. Vi skal have forskellige boliger, der appellerer til alle aldre og livssituationer, siger Lene Bang (S), næstformand i Udvalg for byudvikling og bolig.

Høringen varer til den 28. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.