DI’s direktør lagde vejen forbi Sorø

Lars Sandahl Sørensen (tv) på besøg hos Kongskilde Industries i Sorø. Foto: DI.
Lars Sandahl Sørensen (tv) på besøg hos Kongskilde Industries i Sorø. Foto: DI.

DI’s nye direktør Lars Sandahl Sørensen var mandag formiddag på besøg hos DI Vestsjælland og virksomheden Kongskilde Industries i Sorø.

Besøget er en del af hans Danmarks-turné til alle DI’s regionale foreninger. DI Vestsjælland dækker over 400 virksomheder i kommunerne Sorø, Ringsted, Holbæk, Slagelse, Kalundborg og Odsherred.

Under besøget snakkede han med DI Vestsjællands bestyrelse, der er sammensat, så den består af medlemmer fra alle seks kommuner.

– Vi diskuterede mange ting på mødet. Virksomhederne ønsker en bedre dialog og samarbejde med jobcentrene, som virksomhederne synes har et for dårligt kendskab til DI Vestsjællands virksomheder. Det kikser for ofte med at skaffe de rigtige medarbejdere, fordi jobcentrene ikke kender virksomhedernes behov. Problemer med at skaffe især faglærte og højtuddannede medarbejdere var i fokus. Det er jo positivt, at virksomheder i Sønderjylland har så mange muligheder for at udvide produktionen, at de mangler folk. Men det er så virkelig ærgerligt, at de ofte ikke kan skaffe dem, fortæller Lars Sandahl Sørensen.

Også uddannelse blev der snakket om under direktøres besøg:

– Vi har meget fokus på at uddanne mere faglært arbejdskraft. Bedre rådgivning til folkeskoleeleverne er nødvendig for at få flere til at vælge erhvervsvejen. Men endnu vigtige er det måske at sørge for bedre rådgivning i retning af erhvervsuddannelserne til de unge, som forlader det almene gymnasium. Her ligger der et endnu større potentiale for flere erhvervsuddannede unge.

– Uanset, hvad vi ønsker for vores samfund – mere velfærd, bedre sundhed, stærkere integration eller et godt klima, så ligger løsningen i høj grad hos virksomhederne. Det er virksomhederne, der udvikler de løsninger, der skal til. Og det er virksomhederne, som skaber den vækst, der giver os råd til at indrette vores samfund, som vi ønsker os. Vi kan skabe et utroligt stærkt, rigt og godt samfund, hvis vi samarbejder om det – virksomheder, politikere, borgere og lande imellem, siger Lars Sandahl Sørensen.

Udover mødet med bestyrelsen for DI Vestsjælland blev det også til en rundvisnig på virksomheden Kongskilde Industries der bl.a. udvikler, fremstiller og markedsfører pneumatiske transportsystemer og udstyr til separation og rensning af affalds- og procesmaterialer til virksomheder inden for plast- og papirindustrien; samt systemer til transport, oprensning og tørrerier for korn og andre afgrøder. Kongskilde Industries har hovedkontor i Sorø og salgskontorer i ni lande rundt om i verden.

– Det et har været inspirerende at komme til Vestsjælland. Der er virkelig mange spændende virksomheder i området, og der er et godt samarbejde i DI Vestsjælland.

– Min og DI’s opgave er skabe værdi for virksomhederne, så de kan skabe værdi for samfundet – både lokalt og nationalt. Så jeg har med meget stor interesse lyttet til virksomhedernes fokusområder og udfordringer. Det tager jeg med mig i arbejdet fremover, slutter Lars Sandahl Sørensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.