Nye læger på vej til Region Sjælland

Arkivfoto: DarkoStojanovic / Pixabay

23 ekstra uddannelsespladser i almen medicin er netop nu på vej til Region Sjælland og Hovedstaden. Og der er flere ekstra-uddannelsespladser på vej allerede næste år. Det oplyser sundhedsordfører for Socialdemokratiet Rasmus Horn Langhoff.

– Det er en glædelig nyhed for vores lokalområde. Vi har et brændende behov for flere læger i både Holbæk, Slagelse, Kalundborg, Odsherred og resten af regionen, så det er tiltrængt med en ekstra håndsrækning i form af øget optag på lægeuddannelsen, siger Rasmus Horn Langhoff, der selv er valgt i Region Sjælland.

I de kommende to år, opslåes 100 ekstra uddannelsesstillinger i almen medicin. 50 opslåes i år, hvoraf 23 af dem oprettes i ‘Videreuddannelsesregion Øst’ og fordeles internt mellem Sjælland og Hovedstaden. I 2020 opslåes yderligere 50 ekstra uddannelsesstillinger, som også Region Sjælland kan forvente at få stor glæde af, det meddeler Sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff.

– Region Sjælland er særligt udfordret. Hvis ikke vi gør noget her og nu, så vil hver 8. borger i Region Sjælland står uden egen læge om ganske få år, så der er ingen tid at spilde, udtaler Rasmus Horn Langhoff.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.