Lene fra Hedehusene blev Årets Hjerteredder

Årets Hjerteredder, Lene Bregnholt Larsen, med sin mand og deres to børn. Foto: Linda Johansen.
Årets Hjerteredder, Lene Bregnholt Larsen, med sin mand og deres to børn. Foto: Linda Johansen.
Ved indsamlingsshowet, “Hjertegalla”, der lørdag aften blev sendt direkte på TV2 Charlie, blev Lene Bregnholt Larsen fra Hedehusene kåret som Årets Hjerteredder 2019. Lene havde reddet sin mand og faderen til deres to børn, da han fik hjertestop i sengen.

– Ved at give hjertemassage og bruge en hjertestarter redder man ikke bare et liv, man redder ofte en hel familie fra tab og tragedie. Lene – jeg kan jo ikke sige, hvorfor så mange har stemt på dig som Årets Hjerteredder. Men personligt er jeg dybt imponeret over, at du i 20 ubeskriveligt hårde minutter holdt liv i din mand Anders. For øjnene af dine skrækslagne døtre. Og med en brækket hånd og en hjernerystelse, sagde Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, da hun overrakte prisen som Årets Hjerteredder 2019 til Lene Bregnholt Larsen.

Ud over æren – og det lykkelige i at Anders Larsen forsat lever og kan være ægtemand og far – fik Lene Bregnholt Larsen en hjertestarter fra Zoll samt en check på 10.000 kr. fra Østifterne, der sammen med Hjerteforeningen står bag kåringen af Årets Hjerteredder.

– Jeg er meget glad for prisen som Årets Hjerteredder. Vores historie viser, at hjertestop kan ramme alle. Og at det derfor er vigtigt, at så mange som muligt lærer genoplivning, siger Lene Bregnholt Larsen.

Hjerteredderkurser og hjertestartere redder liv
Gennem hele Hjertegalla var der fokus på Hjerteforeningens arbejde med at redde liv, når ”lynet slår ned”, og et menneske falder om med hjertestop. Det sker 11 gange om dagen – 4.000 gange om året. På den baggrund har Hjerteforeningen sammen med Dansk Råd for Genoplivning og støttet af Østifterne udviklet et gratis tilbud til alle danskere: ”Hjerteredderkursus – 30 minutters introkursus i genoplivning”. Hvis man kan samle en gruppe på mellem 5-15 personer, kommer Hjerteforeningens instruktører ud til gruppen og gennemfører kurset, hvorved deltagerne lærer at træde til i kraft af en basal introduktion til hjertemassage og brug af hjertestarter.

– Vi ved, at hjertemassage og indblæsninger … 30 tryk og 2 pust … redder liv. Men vi ved også, at hurtig brug af hjertestarter kan betyde en meget stor og positiv forskel på overlevelsen. Derfor satser Hjerteforeningen voldsomt på at dele hjertestartere ud i forbindelse med vores Landsuddeling. En gruppe kan få en gratis hjertestarter, hvis den tilsammen går 15 indsamlingsruter søndag den 28. april. Man bestemmer selv, hvor hjertestarteren skal placeres. Med i vores gratis tilbud er et udendørs varmeskab til hjertestarteren og professionel montering, fortæller Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.