19. april 2024

Foto: Rigspolitiet

Foto: Rigspolitiet
Københavns Politi oplyser, at man har anholdt en 34-årig mand og sigtet ham for drabet på den 16-årige Servet Abdija, der fandt sted i oktober sidste år.

Anholdelsen skete et sted på Sjælland efter et omfattende efterforskningsarbejde. Den anholdte er af jugoslavisk oprindelse, men med svensk statsborgerskab. Han sigtet for – i forening og efter forudgående aftale og planlægning med flere medgerningsmænd – at have dræbt Servet Abdija med skud, ligesom han sigtes for – ligeledes i forening med flere medgerningsmænd – at have været i besiddelse af de 2 skarpladte skydevåben, en halvautomatisk 9 mm pistol af mrk. Zastava, og en kal. 38 revolver af mrk. Colt Cobra, der blev anvendt til drabet.

Drabet op den 16-årige Servet Abdija skete mandag den 16. oktober 2017 omkring kl. 21.00, da han blev dræbt af skud foran sin bopæl i Ragnhildgade 48 på Østerbro i København.

Lederen af efterforskningen, politikommissær Hans Erik Raben er tilfreds efter anholdelsen af den 34-årige:

– Det er den meget omfattende efterforskning, der nu har ledt til anholdelsen af den 34-årge mand – og vi er selvfølgelig tilfredse med nu endelig at have fået et gennembrud i sagen.

– Vi har i længere tid haft et tæt samarbejde med svensk politi – og i forbindelse med anholdelsen i går har svensk politi på vores begæring siden i morges gennemført flere ransagninger i det sydlige Sverige. Vi har også i den forbindelse danske efterforskere i Sverige, dels som observatører, dels til at bistå svensk politi, siger Hans Erik Raben, der af hensyn til den videre og komplekse efterforskning ikke på nuværende tidspunkt vil give yderligere oplysninger i sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.