Regionsrådsformand kritiserer borgmestre: Er det rimeligt at jeres syge unge ikke får undervisning?

Wokandapix / Pixabay
Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen langer ud efter tre borgemstre for, at deres unge over 17 år ikke modtager sygeundervisning.

I et åbent brev stilet til Københavns socialborgmester Mia Nyegaard, Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler og Rudersdals borgmester Jens Ive skriver Sophie Hæstorp Andersen bl.a.:

“Er det rimeligt, at syge, unge mennesker fra Københavns, Høje-Taastrup og Rudersdal kommuner skal blive tilbage på afdelingen, når de andre børn og unge går i skole?”

Sophie Hæstorp Andersen skriver, at hun i januar var på besøg på Hospitalsskolen på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Glostrup, en lille skole med 16 lærere, der underviser børn og unge i indskoling, mellemtrin og udskoling.

“Der er tradition for, at alle indlagte børn og unge går i skole, og der har været en samarbejdsaftale mellem skolen og kommunerne i regi af KKR, men Københavns, Høje Taastrup og Rudersdal kommuner vil ikke betale, når den unge har afsluttet 9. klasse eller er fyldt 17 år”, skriver regionsrådsformanden og fortsætter:

“Det er meget uheldigt og modarbejder tanken om recovery. Der er et hul imellem folkeskoleloven og lovgivningen på ungdomsuddannelsesområdet, så man ikke har krav på sygeundervisning, når man er fyldt 17 – heller ikke selvom man aldrig har afsluttet 9. klasse. Alligevel kan andre kommuner i Region Hovedstaden stadig give tilsagn til at betale for de unge, når de er indlagt.”

“For de unge har ofte ikke alderssvarende niveau, og har heller ikke i en alder af 17 opnået 9. klasses afgangseksamen. De kan have været syge i en stor del af deres skole-gang, og nogle har måske slet ikke været i stand til at gå i skole. De unge, der kommer fra en ungdomsuddannelse, vender ofte ikke tilbage efter indlæggelse.”

“Jeg kan ikke forestille mig, at dette er en politisk beslutning i Københavns, Høje-Taastrup og Rudersdal kommuner, og vil på det kraftigste opfordre jer til at tage denne problematik op politisk”, slutter Sophie Hæstrup Andersen sit brev til de tre kommuners borgmestre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.