Først købte han øens Kro – nu har han købt øens travle færge

Michael Kousted købte før jul Orø Kro og nu har han også købt den ene af øens to færgeoverfarter. Foto: Jesper von Staffeldt.


Østre Færge, der sejler mellem Orø og Hammer Bakke i Hornsherred er blevet solgt. Det skriver vores søstermedie Holbaekonline.dk.
Køberen er Michael Kousted, der kort før jul købte Orø Kro på Tvangsauktion. Tvangsauktionen var blevet en virkelighed efter et forgæves forsøg på at drive kroen som et socialøkonomisk virksomhed.

En meget dårlig anmeldelse i dagbladet Politiken, og et ikke særlig heldig medvirken i TV3-programmet “Kniven for struben”, der satte kroen i et dårligt lys, har nok ikke ligefrem hjulpet på gæsternes lyst til at kommme forbi den ellers så kendte kro på øen i Isefjorden.

Foreningen bag det socialøkonomiske projekt gav op og kroen endte på tvangsauktion. Først i 3. omgang, kort før jul, lykkedes det at få solgt kroen og køberen blev altså Michael Kousted, der selv har sommerhus på Orø.

I disse dage er man ved at gøre klar til at åbne kroen den 1. marts. Senere i åbningsmåneden skal der være bal på kroen med det populære dansktop band Kandis.

Har købt færge
Og måske kan gæsterne til kroballet få en god rabat, hvis de skal over med færgen. For Michael Kousted har købt den ene af øens to færgeoverfarter, nemlig kabelfærgen Østre Færge, der sejler mellem Hammer Bakke i Hornsherred og Orø.

Foto: Jesper von Staffeldt.


Den nylige kroejer bekræfter overfor Holbaekonline.dk, at han har købt færgen gennem selskabet CONBYG Holding ApS.

Selvom der måske nok kan laves ærlige rabatter på færgebilletten i forbindelse med arrangementer på kroen, så er det meningen, at færgedriften skal foregå som hidtil.

Færgenoverfarten mellem Orø og Hammer Bakke kaldes populært for “Orøs firesporede motorvej” både fordi den har fire bilbaner, men også på grund af den korte overfartstid og de mange afgange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.