To rumænere fængslet for tricktyverier og misbrug af kreditkort

Foto: Anklagemyndigheden.
To rumænske mænd blev i går dømt for hver deres rolle i alt 13 tricktyverier og 32 tilfælde af misbrug af ofrenes kreditkort.

De to mænd på 30 og 44 år blev idømt hhv. ni måneder og et års fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark i seks år, da sagen blev afgjort ved Retten i Glostrup.

Kvik DSB medarbejder opdagede tyvene
Det var en kvik DSB-medarbejder, som i september så en gruppe mænd opføre sig mistænkeligt på Høje-Taastrup station. Han ringede til Københavns Vestegns Politi, som kørte frem, hvilket fik den 30-årige til at tage benene på nakken. I flugten sprang han ud over en rulletrappe men brækkede en fod, da han landede. Han blev fængslet dagen efter mistænkt for tricktyverier og misbrug af betalingskort.

En større efterforskning med gennemgang af videoovervågninger, uopklarede tricktyverier i Storkøbenhavn og ransagning af en lejlighed i Taastrup førte til anholdelse og fængsling af den 44-årige i oktober. Ved samme lejlighed blev også en anden 31-årig rumænsk mand anholdt og varetægtsfængslet. Han fik siden tre måneders fængsel for et tricktyveri med to misbrug af kreditkort og for at overtræde et indrejseforbud.

På baggrund af efterforskningen blev der rejst tiltale mod de to fængslede på 30 og 44 år for i alt 13 tricktyverier og 32 efterfølgende misbrug af kreditkort begået på Vestegnen, i København og i Roskilde. Typisk havde de afluret ofrenes PIN-koder ved køb på togstationer, frastjålet dem kreditkortet og hævet løs på deres konti.

– Vi har ment, at der var tale om organiserede tyverier, som de tiltalte har planlagt og sat i system, så de i fællesskab aflurede ofrenes koder og samarbejdede om at stjæle kreditkortet og hurtigt få hævet penge, før det blev spærret – og det har retten også dømt dem for. Der er tale om kriminelle udlændinge, hvis eneste tilknytning til Danmark er den kriminalitet, de begår her, hvilket har været en skærpende omstændighed ved rettens udmåling af straffen, siger senioranklager Danni Richter Larsen, Københavns Vestegns Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.