Læserbrev: Forkæl børnefamilierne

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Forkæl børnefamilierne

Børnepengene bliver beskåret og pengene skal bruges til skattelettelser til de allerrigeste.
Besparelsen er en del af Regeringens forslag til skattereform som Finansminister Kristian Jensen fremlagde i august måned 2017.
Forslaget vil betyde, at der er børneydelse på 100% til to børn, det tredje barn får 75%, mens der ikke gives børneydelse til flere børn.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har beregnet, at det drejer sig om hver syvende børnefamilie, der bliver påvirket af besparelsen.
Samlet set er det næsten 100.000 børnefamilier, der kommer til at mærke besparelsen, og fordi det ofte er de ressourcesvage børnefamilier som har tre eller flere børn, vil dette forslag ramme skævt.
Stordriftsfordele ved flere børn er desuden ikke en automatik, når børnepengene indgår som en del af den samlede familieøkonomi og bliver brugt til basale fornødenheder som f.eks. mad eller tøj.
Det er absolut en dårlig idé at spare på børneydelsen, når vi ved fra forskningen, at blot et års økonomisk fattigdom har store konsekvenser for, om børn klarer sig godt uddannelsesmæssigt på længere sigt.
Børnefamilierne knokler for at få hverdagen til at hænge sammen, så der er bestemt ikke grund til at gøre livet mere surt for familierne, som tager en tørn for fællesskabet og opfostrer nye danskere.

John Wennerwald
Regionsrådskandidat i Region Sjælland for Socialdemokratiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.