RUC rykker opad på international rangliste

Roskilde Universitet er rykket frem til intervallet mellem 401 og 500 ud af 1.100 universiteter på den seneste udgave af den internationale rangliste ‘Times Higher Education World University Rankings’.

Roskilde Universitet optræder for andet år i træk på den internationale rangliste ‘Times Higher Education World University Rankings’, og denne gang med en markant forbedret placering.

RUC er i år placeret i intervallet mellem 401-500 ud af 1.100 universiteter, og ligger dermed i ranglistens øverste halvdel sammen med de andre seks danske universiteter på listen. Sidste år lå RUC i intervallet fra 501-600 ud af 980 universiteter.

Times Higher Education er blandt de mest prestigefyldte internationale ranglister, som kun optager forskningsorienterede universiteter. Placering på listen har blandt andet betydning for universitetets internationale samarbejder. I toppen af listen ligger bl.a. University of Oxford, California Institute of Technology (Caltech) og Stanford University.

Prorektor Peter Kjær fra Roskilde Universitet er stolt over placeringen:

– Vi ser placeringen som en klar understregning af, at RUC er et universitet på internationalt niveau. Selv om Times Higher Education-listen kun er én af flere måder at måle kvalitet på, så er det en måling, der giver genlyd både herhjemme og internationalt, siger Peter Kjær og fortsætter:

– Det er utroligt flot, at syv ud af otte danske universiteter er på listen. Det er langt fra en selvfølge, men er resultatet af mange års langsigtede investeringer i forskning og uddannelse. Det forpligter os alle – både universitetsfolk og politikere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.