Løbsrekord ved Copenhagen Half Marathon

Foto: CPH Half

Foto: CPH Half


Der var løbsrekorder for både mænd og kvinder ved søndagens Copenhagen Half Marathon i hjertet af København og Frederiksberg.

Europas hurtigste halvmaratonrute med ikke færre end syv mand under én time. Denne søndag stod i rekordernes tegn, og endnu en gang rullede København løberen ud for en løbefest i byens centrum.

Dette års mandlige CPH Half-vinder, James Mwangi Wangari (KEN) og for kvinderne, Hiwot Gebrekidan Gebremaryam (ETH), tegnede sig for løbsrekorderne.

Løbsteknisk ekspert fra det internationale atletikforbund, IAAF David Katz kalder søndagens arrangement for en ‘sand løbefest’:

– Tillykke til alle involverede i dette fantastiske event, der er en sand løbefest gennem Københavns gader. Tillykke til alle deltagerne, lige fra vinderne til de allersidste løbere, som krydsede målstregen i dag. Og tillykke til arrangørerne og Københavns indbyggere.

– Ruten er designet til rekorder! Det viser dagens resultater med al tydelighed. Løbsrekord for både mænd og kvinder. Med syv løbere under en time kan vi også godt sige, at vi er blandt de hurtigste halvmaratonruter i verden. Og det endda med en vind, som ikke ligefrem hjalp. Og mon ikke også blandt de knap 22,000 motionister er en lang række personlige rekorder, siger Jakob Larsen, direktør, Dansk Atletik Forbund, som samtidigt sender en stor tak til de 900 frivillige.CPH Half løb af stablen.

Dorte Vibjerg, direktør, Sparta, støtter op:

– Med dette års CPH Half demonstrerer vi, at vi ikke alene har skabt en unik løbeevent i Danmark men også Europas hurtigste halvmaratondistance, som appellerer til både elite og motionister fra ind-og udland. Vores håb er, at netop den hurtige rute også i fremtiden vil tiltrække løbere fra nær og fjern.

Det rekordstore antal udenlandske deltagere vækker også glæde hos Sport Event Denmark, som igen i går er partner på løbet.

– Copenhagen Half Marathon er den direkte arv fra VM i halvmaraton i 2014. I år satte CPH Half flere rekorder. Det er specielt glædeligt, at der i år var rekordstor udenlandsk deltagelse. Det er med til at brande Danmarks som både løbenation og destination, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Samme melding kommer fra kultur- og fritidsborgmesteren i København:

– Det er helt fantastisk med de mange rekorder. CPH Half er og bliver en stor succes – både for løberne, tilskuerne og for København som by. Begivenheder som halvmaraton er i den grad med til at understrege, at København er en af de førende sportsbyer i verden, siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF).

Også Frederiksberg Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er tilfreds med løbet:

– Frederiksberg Allé er blevet en ikonisk del af CPH Half med sin flagallé som hyldest til de knap 22,000 løbere. Jeg håber de alle tager gode minder og billeder med sig fra dagens 21 km, så de får lyst til at komme tilbage til næste år.

FAKTA:

Vindere:
Mænd: James Mwangi Wangari (KEN): 59.14
Kvinder: Hiwot Gebrekidan Gebremaryam (ETH): 1.08.00

CPH Half var samtidigt dansk mesterskab.

Danske mestre:
Mænd: Thijs Nijhuis (Viborg AM): 1.05,57 -Først gang at en mandlig, dansk løber bliver dansk mester på 1500m bane og halvmaraton indenfor samme år.

Kvinder: Louise Langelund Batting (Aarhus 1900): 1.15,18 (pr)

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.