Rødovre fik besøg af svenske Värnamo

Rødovres nye cheftræner Steffen Petersen istruerer 'tropperne' i pausen. Foto: Michael Johannessen.
Rødovres nye cheftræner Steffen Petersen istruerer ‘tropperne’ i pausen. Foto: Michael Johannessen.
Lørdag eftermiddag på Espelundens idrætsanlæg, et fodboldanlæg der beliggende i den sydvestlige del af Rødovre Kommune langs med Vestvolden. Står jeg og overvære træningskampen mellem Boldklubben Rødovre der spiller 1 division, og Värnamo der spiller i mellersta Götaland. Hvilket er tredje bedste nationale række i Sverige. Svenskerne er på træningslejr i indeværende weekend, og har to træningskampe på programmet begge fra 1.Division.

Jeg møder Rødovres nye cheftræner Steffen Petersen, for at tale lidt om hvem modstander er, hvordan Rødovre vil gribe kamp an, og hvad vi kan forvente at se i kampen.

– Første og fremmest så er det er en klub som er meget større end vores, de har et helt andet setup omkring damefodbolden end vi har på nuværende tidspunkt. De skulle eftersigende have omkring 80-100 damesenior spillere, og en komplet ungdomsafdelingen med hold i alle årgange og både 1-2-3hold i mange af årgangene, ifølge den information jeg fik af deres træner. Det er jo ret så markant forskel, da vi i Rødovre har to dameseniorhold et i 1.Division og et i KS (Kvindeserien) og desværre ikke har ret mange ungdoms pigehold. Et område jeg gerne så blevet ændret så klubben bliver fødedygtig med egne spillere.
Så kom glad til fodbold i Rødovre damer vi har det super godt sammen, siger cheftræner Steffen Petersen og fortsætter så snakken om modstanderne:

– Der ud over træner Värnamo fire gange ugentligt, hvor der er en gang fysisk træning med fysisktræner, og tre gange træning på kunstgræs hvor de har to til tre specifiktrænere til rådighed. I modsætning til os hvor vi på nuværende tidspunkt træner to gange ugentlig har en specifiktræner målmændene, den fysisk træning står pigerne selv for i et fitnesscenter uden en primær vejleder.

– Så på papiret er det en modstander der bør kunne løbe flere meter end os, teknisk har de også forudsætningen for at være bedre rustet med det mere træning. Men fodbold bliver jo når alt kommer til alt spillet 11 mod 11. Så alting kan ske, og vi har da på ingen måde tænkt os at give dem muligheden for at vælte os omkuld.

– Vi har et godt velfunderet hold med en masse senior erfaring på forskellige niveauer, dvs. lige fra spillere der har spillet Champions League til KS rækken. Her i opstarten har vi vist, at vi har tænder uanset hvem vi spiller imod. Så vi skal spille vores spil, holde aftaler og videreudvikle vores spilkoncept, det er målet for os, siger cheftræner Steffen Petersen.

Da kampen går i gang, er det lidt som forventet. Det er det svenske mandskab der har taget teten, og Rødovre som hænger lidt efter i duellerne, og kan ikke helt få spillet til at fungere. Det skulle dog ikke vare længe før det blev lavet om, de rødblusede danske piger begyndte langsomt at slå fra sig, og da halvlegen var 17min gamle. Kom den første store chance til Rødovre, men lige forbi målet. Dette gav blod på tanden, og nu tog kampen rigtig fart set med danske briller, og 10min senere stod der såmænd 1-0 til Rødovre.
En scoring der faldt efter et længere varende pres, der blev omsat til et hjørnespark hvor Rødovres Sasha Denham kom højest i duellen og headede bolden ind i netmaskerne.

Kampen stod nu i Rødovres farver, spillet flød og svenskerne halsede efter de rødblusede pasningsspil. Chancerne gik kun en vej, og det var imod en svensk keeper der holdt sit hold inde i kampen. Da holdene gik til pause var det med et Rødovrehold der havde sat sig på chancerne, presspillet, og dominerede spillet med bolden. Et billede der blev fik et endnu tydeligere aftryk blot 3min inde i 2.Halvleg da Rødovre fangede Värnamo med deres gennembrudsspil på siden af banen og 5sek efter 2-0 på mål af Maria Werner der heroisk kastede sig ind i det lille felt med en forsvarsspiller, der vel og mærke sad fast som fluepapir på hende for at forhindre bolden blev prikket i mål efter Kia Petersens afslutning tog træværket.

Tempoet blev øget efter scoringen, og begge hold kom nu til lidt flere muligheder der til tider kom ud af det blå. Hvilket også var der Värnamo angriberen Sefika Muratovic fangede et ellers godt spillende Rødovre forsvar på hælene, og bom så var der reduceret 2-1 med 15min tilbage af kampen. Det rystede som sønderligt ikke Rødovre pigerne, der viste god moral og fastholdte de ting som virkede, og strammede op på aftalerne. Hvilket resulterede i en sejr til de rødblusede, da dommerens sidste fløjte lød da Svenskerne efter scoringen ikke formåede at spille sig til noget som kunne antages som en chance.

Efter kampen mødte jeg igen med Rødovres cheftræner, der gav denne udtagelse:

– Jeg vil gerne rose pigerne for den måde vi går ind til denne her kamp på, selvom vi kommer lidt skævt ind i kampen, formår vi alligevel at spille kontrolleret, gør ikke tingene sværere end vi behøver. Hvilket resultere i, at vi skaber det nødvendige overtag på bolden. Sikre at vores chancer forholdsvis bliver spillet tilstrækkelig store, så vi kan komme til gode afslutninger. Der ud over så arbejder alle jo ben hårdt for at hive denne her sejr hjem. Det er knald godt arbejde. Vi laver da mange fejl i både, pasninger, kollektiv og individuelt pres, mm. Men vi står sammen i alle 90min. Det er noget som vi skal være kendte for, et hold der arbejder for hinanden, i medgang og i modgang, uanset vind og vejr. Så er vi der for hinanden!

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.