Ishøj-svømmer udtaget til para-ol

Jonas Larsen ved De Paralympiske Lege i London i 2012. Foto: Lars Møller/Sportsagency.dk
Jonas Larsen ved De Paralympiske Lege i London i 2012.
Foto: Lars Møller/Sportsagency.dk
23-årige Jonas Larsen fra Ishøj Svømmeklub skal repræsentere Danmark ved De Paralympiske Lege i Rio til september.

Svømmeren, der tidligere har hentet metal ved både EM og VM, er den fjerde danske para-atlet, der er udtaget.

Efter en frustrerende sæson, der blev spoleret af kyssesyge, er Jonas Larsen tilbage på toppen. Ved årets første internationale stævne smadrede parasvømmeren sin egen danske rekord i favoritdisciplinen 150 m medley og beviste, at han er klar til at levere i 2016.

På baggrund af den imponerende sæsonåbning har Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) udtaget Jonas Larsen til de Paralympiske Lege, der afholdes i Rio fra 7. til 18. september. Det er anden gang, han skal repræsentere Danmark ved PL. I 2012 var han med i London-legene for at hente erfaring, men denne gang er ambitionen at tage en medalje.

– Jeg er lige nu nummer tre på verdensranglisten, og derfor er det også realistisk at gå efter en medalje. Jeg har store forventninger til mig selv, og selvom det vil kræve hårdt, hårdt arbejde det næste halve år, tror jeg virkelig på det, siger Jonas Larsen, der er født med en misdannelse af lårbensknoglen (PFFD).

Store forventninger
Chefen for den danske PL-trup, Michael Møllgaard Nielsen, vurderer også, at Jonas Larsen har gode muligheder for at hente Danmarks første PL-medalje i svømning siden 2008.

– Jonas har været igennem en utrolig udvikling, siden han debuterede ved de Paralympiske Lege for fire år siden, og både fysisk og mentalt er han en imponerende atlet. Han har kæmpet sig igennem en lang og hård periode med sygdom, og er kommet ud på den anden side bedre end nogensinde. Det vidner om høj klasse, og jeg glæder mig enormt meget til at følge ham tæt i Rio, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i DHIF.

For Jonas Larsen er den tidlige udtagelse til PL et skulderklap, der giver yderligere motivation til den daglige træning i Ishøj.

– Det er superfedt at få det at vide nu. Det gør, at jeg allerede nu kan rette fokus på PL, hvor jeg vil være bedre end nogensinde, siger parasvømmeren.

Det danske PL-hold tæller foruden Jonas Larsen indtil videre også Peter Rosenmeier og Sophie Walløe (parabordtennis) og Daniel Wagner Jørgensen (para-atletik). I alt forventes 20-30 atleter at repræsentere Danmark i Rio.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.