Frederiksberg Kommune overtager driften af Ingeborggården Plejecenter

Et kompliceret byggeprojekt er hovedårsagen til, at Frederiksberg Kommune fra årsskiftet overtager driften af kommunens største plejecenter, Ingeborggården.

Foto: stevepb / Pixabay

En forestående kompliceret ombygning af plejecenter Ingeborggården får nu Frederiksberg Kommune til at opsige driftsaftalen med de Samvirkende Menighedsplejer og selv overtage driften fra udgangen af 2016. Den endelige beslutning blev taget på et møde mandag aften i Sundheds- og Omsorgsudvalget.

– Medarbejdere og ledere på Ingeborggården skal have ros for virkelig at arbejde hårdt på at åbne plejecentret op for omverdenen og skabe nye aktiviteter. Samtidig står plejecentret overfor en stor ombygning, der skal skabe mere moderne og tidssvarende boliger. Det er en kompliceret proces, hvor der igennem længere tid har været en svær dialog omkring nogle afgørende forhold vedrørende byggeriet. Vi har brug for kapaciteten til at huse fremtidens ældre, og byggeriet må ikke yderligere forsinkes. Derfor er vi blevet enige om, at det mest forsvarlige for byggeprocessen vil være, at kommunen selv overtager driften, siger formanden for Sundheds-og Omsorgsudvalget, Flemming Brank (C).

Skiftet til kommunale hænder vil ske efter lov om virksomhedsoverdragelse. Der er planlagt orienteringsmøder i de kommende dage, og udvalgsformanden understreger, at parterne er enige om, at overdragelsen sker på en tryg måde, så beboere, pårørende og medarbejdere ikke bliver berørt.

– Under overskriften ”Generationernes By” har vi store visioner for plejecentrets fremtidige rolle i kvarteret og samarbejdet med boldklubben FB, som ombygningen også indtænker. Vi glæder os til, at de visioner bliver foldet ud, siger Flemming Brnak.

Ingeborggården ligger på Troels Lunds Vej i den vestlige ende af byen og Generationernes By vil rumme cirka 200 plejeboliger og klubhusfaciliteter for FB ,når byggeriet er afsluttet med udgangen af 2021. Senere på foråret fastlægges byggeriets konkurrenceprogram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.