Læserbrev: Rent vand i hanerne – også i fremtiden

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Peggy_Marco / Pixabay
Rent vand i hanerne – også i fremtiden

Vi har nu lagt rammerne for, hvordan vi bedst sikrer, at regionens borgere og virksomheder også har rent vand i hanerne de kommende år.

Her i regionen har vi landets største indvinding af drikkevand men samtidig også den mest forurenede jord. Region Hovedstaden gør derfor hvert år et stort arbejde for at opspore, undersøge og oprense jordforureninger for at sikre rent drikkevand.

Vi vil gerne rense al jord med det samme, men opgaven er så stor, at det simpelthen er umuligt at tage det hele på én gang. Derfor har vi valgt at lægge kræfterne dér, hvor vi får sikret så meget grundvand som muligt så hurtigt som muligt.

I de kommende år prioriterer vi de områder, hvor 80 % af drikkevandet til regionens borgere kommer fra. Det er samtidig de områder, hvor vi får mest rent vand for pengene.

Borgere i hovedstaden og andre byer kan trygt åbne hanen og drikke frisk vand. Alt vand i hanerne er og vil fortsat være helt rent. De får i øvrigt allerede i dag størstedelen af deres vand fra de prioriterede områder.

Samtidig med oprensningen vil vi sammen med kommunerne kigge på, hvordan vi undgår, at vandet stiger som følge af klimaændringer og indvindinger. Det er en fælles indsats, hvor vi bl.a. skal kigge på, om vi kan blive bedre til at genbruge vores vand.

Jens Mandrup (SF)
formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.