Aftale stopper FC Barcelonas fodboldakademi i Ballerup

Det kan godt være, at FC Barcelona er en mægtig spiller i den internationale fodboldverden – men der bliver ikke noget af at åbne et FC Barcelona fodboldakademi for børn i Ballerup.

FCBEscola, FC Barcelona og DBU er blevet enige om, at FCBEscola ikke starter på nuværende tidspunkt i Danmark.

Tirsdag blev der afholdt et møde med repræsentanter fra UEFA, DBU, FC Barcelona og FC Barcelona-akademiet, FCBEscola. På mødet blev parterne enige om en erklæring hvor det bl.a. hedder, at der “stadig er spørgsmål der skal afklares ved fremtidige møder” og “efter en grundig og åben debat, er vi nået frem til den fælles beslutning at stoppe åbningen af enhver form for permanent fodbold skole i Danmark uden forudgående samtykke fra DBU”. Det fremgår også af erklæringen, at FC Barcelone og DBU arbejder på et nyt initiativ om på kort sigt at organisere en fælles fodbolds-trænings aktivitet.

– Vi har haft en god, konstruktiv debat med FC Barcelona og er sammen kommet til den konklusion, at FCBEscola ikke starter deres planlagte helårs fodboldakademi, siger DBU’s breddechef, Steen Jørgensen, der deltog i tirsdagens møde.

– Der er meget erfaring, vi kan hente fra FC Barcelona og omvendt. Derfor er det glædeligt, at vi kan fortsætte dialogen. Vi håber på et fremadrettet godt samarbejde med FC Barcelona, siger Steen Jørgensen.

Tilfredshed hos DBUs bestyrelse
I marts i år vedtog DBUs bestyrelse en principbeslutning om ikke at godkende internationale fodboldakademier i Danmark. Derfor er udfaldet af tirsdagens møde

– Det er en tilfredsstillende udgang på sagen, der har principiel betydning for arbejdet med børnefodbold og den foreningsbårne fodboldkultur i Danmark, siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBUs breddeudvalg.

Beslutningen har ingen indflydelse på de igangværende FC Barcelona sommercamps, som siden 2011 har været udbudt i Danmark, hvor de medvirker til at inspirere klubber, trænere og børn efter FC Barcelonas anerkendte spillerudviklingsfilosofi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.