29. marts 2024

Foto: Politi.dk

Foto: Politi.dk
Foto: Politi.dk
I denne uge er politiet ude på gader og veje for at lave en landsdækkende målrettetindsats mod spiritus- og narkotikakørsel.

Ifølge Rigspolitiet er spiritusbilister fortsat involveret i cirka hver fjerde dødsulykke, og der er cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket, i forhold til hvis man ikke er.

I hele landet har 219 mennesker mistet livet og 1266 er kommet alvorligt til skade i spiritusulykker på vejene fra 2009 til 2013, viser tal fra Vejdirektoratet.

Det er ikke kun spritbilister politiet er på udkig efter. Antallet af sigtelser for narkotika- og medicinkørsel er stigende, hvilket ikke mindst skyldes, at politiet har fået bedre redskaber til at kontrollere førerne.

– På solrige sommerdage er der mange impulsive sammenkomster, hvor man lige nyder et par genstande. Det kan være efter arbejde, med vennerne, på stranden eller til byfester eller til en grillmiddag. Desværre er der mange, som glemmer at aftale på forhånd, hvordan de kommer sikkert hjem, når der er kommet mere end en genstand inden for vesten, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.