Fagforbund varsler konflikt mod plejefirma

Fagforbundet FOA har varslet konflikt mod det private plejefirma Cura Pleje A/S, der leverer hjemmehjælp til en række nordsjællandske kommuner.

Cura Pleje A/S løser opgaver i de nordsjællandske kommuner Furesø, Allerød, Hørsholm, Hillerød og Rudersdal.

Fagforeningen beskylder firmaet for at underbetale sine ansatte. Ifølge FOA får de ansatte ikke f.eks. ikke løn under sygdom og ingen løn ved afslysninger hos borgerne, ligesom der heller ikke er barns 1. sygedag.

– Vores medlemmer i Cura Pleje skal have ordentlige vilkår. Men vi skylder også de private firmaer, vi har overenskomst med, at gøre noget. Vi risikerer, at de lukker ned, hvis konkurrenter får lov til at dumpe lønnen, siger FOAs forhandlingschef Jakob Bang til FOA.dk.

Konflikt kan træde i kraft 1. april
FOA har sendt et konfliktvarsel til Cura Pleje A/S. Og hvis konflikten træder i kraft 1. april betyder det, at FOA-medlemmer i Cura Pleje nedlægger arbejdet, og at andre FOA-medlemmer ikke må påtage sig arbejde i firmaet. De kommunale jobcentre må heller ikke anvise arbejde til ledige.

– Vi varsler endvidere sympatikonflikt over for de berørte kommuner, så de ikke kan levere arbejdskraft til Cura Pleje, og vi beder andre forbund om sympatikonflikt for at sikre, at alle slags leveringer til Cura Pleje kan blokeres, siger Jakob Bang til Foa.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.