20. april 2024

Roskilde: Midt- og Vestsjællands Politi har i dag anholdt syv mænd i alderen fra 19 til 44 år i Roskilde i en sag vedrørende salg af hash i små mængder, men et meget stort antal gange, således at den samlede mængde kommer op på ca. 25 kg.

Sagen er en såkaldt ”brune bude”-sag, hvor købere har kunnet bestille hash ved at kontakte et bestemt mobiltelefonnummer.

Politiet har efterforsket sagen siden januar og mindst 825 forskellige identificerede mobiltelefoner har været i kontakt med salgstelefonen. Politiet har sendt SMS til mobiltelefonerne, hvor brugerne er blevet gjort opmærksom på, at politiet har en mistanke om, at de har købt hash via salgstelefonen.

De syv anholdte vil senere blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Roskilde, og anklagemyndigheden vil begære lukkede døre ved retsmødet.

Midt- og Vestsjællands Politi og Roskilde Kommune er bekymrede over det store antal unge mennesker, der har købt hash.

Kommunen klar til at hjælpe unge misbrugere
Midt- og Vestsjællands Politi og Roskilde Kommune samarbejder om at forebygge kriminalitet. Derfor er kommunen klar med akut råd og vejledning på en hotline telefon i dagene efter politiets aktion.

Både skoler, klubber og ungdomsuddannelser orienteres om indsatsen, så de er opmærksomme på børn og unge, der har behov for støtte og vejledning i dagene efter.

Unge under 18 år, som overtræder loven for første gang, får desuden et direkte tilbud om hjælp af kommunen.

På ungdomsuddannelserne har kommunen i forvejen et opsøgende team, som vejleder de unge i forbindelse med hashmisbrug. Roskilde kommune har fået Den Kriminalpræventive Pris for sin indsats i forbindelse med et projekt med voksne mentorer, der hjælper unge, som enten er i risiko for eller har begået kriminalitet, med at komme på ret køl igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.