29. marts 2024

Haslev: Nærpolitiet i Faxe Kommune får fra sommer bedre rammer i nyindrettede lokaler på Haslev banegård. Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil flytningen også betyde en styrkelse af det præventive arbejde.

Initiativet skal være med til at skabe bedre rammer for den politimæssige betjening af Faxe Kommune gennem en central og synlig placering af nærpolitiet, gode lokaleforhold, en styrkelse af den præventive indsats og SSP-samarbejdet med kommunen. Samtidig bliver de politimæssige kompetencer, der skal til for at løse nærpolitiets mange forskelligartede opgaver, samlet et sted.

I dag betjenes Faxe Kommune fra to nærpolitistationer i henholdsvis Haslev og Faxe og en landbetjent i Rønnede. Fremover skal hele kommunen betjenes af nærpolitiet i Haslev. Efter aftale med Faxe Kommune vil nærpolitiet dog også råde over et lokale på det gamle rådhus i Faxe, hvor nærpolitiet kan aftale at mødes med anmeldere, sigtede, vidner og andre borgere i området, som har behov for at komme i kontakt med det lokale politi.

– Vi mener, at samlingen af nærpolitiet i Faxe Kommune er sund fornuft. Vi koncentrerer kompetencerne og styrker den præventive indsats. Og vi kommer selvfølgelig stadig – og lige så hurtigt som hidtil, når borgerne akut har brug for os, siger politidirektør Lene Frank.

Henvendelser er faldet drastisk
Som forberedelse til beslutningen om at sammenlægge nogle af de nuværende nær- og landpolitiekspeditioner, har politikredsen bl.a. gennem en periode undersøgt, hvor mange borgerhenvendelser der er i de 18 eksisterende nær- og landpolitiekspeditioner rundt om i politikredsen. Det har vist sig, at antallet af henvendelser i ekspeditionerne er faldet drastisk. Det skyldes bl.a., at en lang række af de opgaver, som politiet tidligere har varetaget, er overgået til kommunerne og Skat. Samtidig har borgerne fået øgede muligheder for at betjene sig selv telefonisk og digitalt. Der er således ikke længere grundlag for at opretholde de mange ekspeditioner.

Stærkt ønske om politi i Faxe
Fra borgerne i Faxe er der imidlertid udtrykt et stærkt ønske om, at politiet fortsat har en fast åbningstid i Faxe. For at imødekomme dette ønske er det besluttet, at der fortsat året ud vil være en uændret og fast åbningstid i Faxe, hvor borgerne kan komme i personlig kontakt med nærpolitiet. Ordningen vil blive evalueret ved årets udgang, hvor der på baggrund af antallet og karakteren af henvendelserne i ekspeditionen vil blive taget stilling til, om der stadig skal holdes åbent.

Datoen for nedlæggelsen af landpolitiet i Rønnede er endnu ikke fastsat, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.