Langt de fleste klar til Digital Post

Hele landet: 451.000 virksomheder har nu fået eller søgt om den medarbejdersignatur, som giver adgang til den digitale postkasse. Der er fortsat øget kapacitet på den gratis hotline, som kan hjælpe de sidste igennem.

Alle virksomheder og foreninger har nu fået en postkasse til digital post fra det offentlige. Men de skal bruge en medarbejdersignatur, når de skal åbne postkassen.

– Virksomhederne har gjort en stor indsats, og det er meget tilfredsstillende, så mange er kommet i hus. Nu håber jeg, at vi får de sidste med i løbet af den kommende tid, siger Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Henning Steensig.

De virksomheder og foreninger, der bestilte en medarbejdersignatur inden 1. november, men først får udstedt den efter 1. november, kommer ikke i klemme. De vil først få digital post fra det offentlige, når de har modtaget deres signatur.

Dem, der ikke har aktiveret deres postkasse, når de får det første digitale brev fra det offentlige, får også et fysisk brev med posten. Det informerer om, at der nu er ulæst post i den digitale postkasse, og hvilken myndighed, der er afsender.

Fakta
– Den 1. november 2013 blev det obligatorisk for de danske virksomheder og foreninger, der har et CVR-nummer, at have en postkasse til Digital Post fra det offentlige. Og herefter begynder det offentlige at sende Digital Post.
– Der er 650.000 danske CVR-numre. Ved hjælp af tal fra Danmarks Statistik og SKAT anslår Erhvervsstyrelsen, at op imod 500.000 af dem er aktive virksomheder og foreninger, der fremover vil få digital post fra det offentlige.
– 451.000 virksomheder har bestilt den medarbejdersignatur, der giver adgang til deres digitale postkasse. De får ikke digital Post fra det offentlige, mens de venter på at få signaturen udstedt.
– Digital Post til virksomheder og foreninger vil spare det offentlige for 400 mio.kr. om året.
– De digitale postkasser giver mulighed for sikker digital identifikation af virksomhederne og sikker digital dialog med dem.
– Virksomheder og foreninger får en gratis digital postkasse, som kan benyttes til sikker post og kan bruges som arkiv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.