Falske indsamlere dømt for bedrageri

Kalundborg: Fire unge rumænere er blevet dømt i en sag om bedrageri.

Sagen tog sin begyndelse torsdag i sidste uge, da politiet standsede en bulgarsk indregistreret personbil, som var efterlyst, fordi flere vidner havde sat den i forbindelse med en ulovlig indsamling i Kalundborg.

I bilen befandt sig fem personer, en 16-årig pige, en 19-årig kvinde, en 21-årig mand, en 16-årig dreng og en 13-årig dreng, der alle fra Rumænien. De fire ældste blev alle anholdt og sigtet for i 16 tilfælde at have foregivet at samle ind til en ikke eksisterende organisation for døve og handikappede børn.

Den 16-årige pige, den 19-årige kvinde, den 21-årige mand og den 16-årige dreng blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk dagen efter og her afsagde dommeren en straksdom for bedrageri på 30 dages ubetinget fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år til den 19-årige kvinde og den 21-årige mand. De to på 16 år modtog en betinget dom, uden straffastsættelse samt udvisning med indrejseforbud i seks år.

Den 13 årige dreng, som også blev tilbageholdt i forbindelse med sagen, blev overdraget til de sociale myndigheder. Han blev lørdag afhentet af sine forældre, der opholder sig i Tyskland.

I forbindelse med anholdelsen fandt politiet 10.000 kroner fordelt på de anholdte. Beløbet blev beslaglagt og vil blive brugt til at dække sagens omkostninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.