16. april 2024

Næstved: Kommune vil nu i dialog med 11-årig pige, som blev fjernet med magt fra sin plejefamilie.

Næstved Kommune har i de seneste dage været kritiseret i pressen efter videooptagelser af hvordan kommunens medarbejdere på voldsom vis fjernede den 11-årige pige Amy fra hendes plejefamilie.

Videooptagelserne fik foreningen Børns Vilkår til at politianmelde kommunen for vold.

I en pressemeddelelse onsdag aften skriver kommunen, at man inden for de nærmeste dage vil have en ny samtale med Amy. Det sker efter hun har henvendt sig til kommunen på ny.

– Vi har haft en række børnesamtaler med Amy inden for det sidste år, og vi vil meget gerne have en mere – ja vi tager alle de samtaler, der er nødvendige, så vi fastholder og udvikler kontakten, udtaler Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune Per B. Christensen i pressemeddelsen.

Og formanden for Børneudvalget Søren Dysted supplerer:

– Konkrete løsninger eller beslutninger, kan vi dog først træffe, når VISO er kommet med deres vurdering og anbefaling. VISO er Socialstyrelsens nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation, som vi har bedt om at være uvildig rådgiver. Vi håber, at de hurtigt finder frem til en anbefaling, som vi kan træffe en beslutning på baggrund af. I komplekse børnesager som denne er der sjældent nemme løsninger. Vi afviser ikke, at vi kan have begået fejl og kunne have håndteret sagen anderledes. Vi gør vores yderste for, sammen med VISO, at sikre det bedste videre forløb for Amy.

– Lad mig understrege, at vores udgangspunkt hele tiden har været og er, at vi ønsker at gøre det bedste for Amy. Jeg ved, at det ud fra fremstillingerne i medierne kan være svært at forstå. Men vi er bundet af tavshedspligt. Og kan derfor ikke gå åbent ud med en beskrivelse af børn og unges vanskeligheder og alle de aspekter der er, slutter Søren Dysted i pressemeddelsen.

Videooptagelser: Kommunens tvangsflytning af Amy (eksternt link).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.