28. marts 2024

Køge: Anklagemyndigheden har i dag besluttet at frafalde tiltale mod to restauratører og en tidligere
lokalpolitiker i Køge som følge af ”bevisets stilling”.

Det oplyser advokaturchef Morten Frederiksen fra Anklagemyndigheden i Midt- og Vestsjællands Politi som afslutning på sagen, der i offentligheden har været omtalt som en sag om mulig bestikkelse
og bedrageri med henblik på at opnå bevilling til udeservering for ”Café Vanilla” på Køge Torv.

Baggrunden er, at anklagemyndigheden har modtaget nye oplysninger i sagen fra forsvarerne for de to restauratører. Ifølge oplysningerne mener de to restauratører sig ikke snydt af den tidligere lokalpolitiker, idet de hele tiden har været helt på det rene med, at han ikke personligt havde mulighed for at udvirke den omhandlede kommunale tilladelse. Baggrunden for, at de bespiste ham og gav ham forskellige gaver var alene udsigten til, at han muligvis kunne fremme deres sag ved almindelig lovlig lobbyvirksomhed i det kommunale miljø. De kan herefter ikke erkende forsøg på bestikkelse, for på denne måde at opnå en tilladelse, som de ellers ikke ville være berettigede til. Betydningen af de nye oplysninger er endvidere, at de to restauratørers forklaring herefter ikke længere belaster den bedrageritiltale tidligere lokalpolitiker, hvilket har været en væsentlig forudsætning for tiltalen imod ham. Situationen er således herefter den, at det imod de tiltaltes bestemte benægtelse ikke vil være muligt at føre et bevis, der er tilstrækkeligt til domfældelse.

– Anklagemyndigheden har modtaget nye oplysninger i sagen som betyder, at straffesagen må falde bort. De to restauratører mener sig nu ikke snydt af den tidligere lokalpolitiker og kan derfor ikke længere erkende sig skyldige i forsøg på bestikkelse. Det vil derfor ikke være muligt at bevise, at der er foregået noget strafbart mellem de tre personer, siger advokaturchef Morten Frederiksen. Han henviser til, at efterforskningen ikke iøvrigt har tilvejebragt oplysninger mod restauratørerne og den tidligere lokalpolitiker, der imod de
pågældendes bestemte benægtelse vil kunne føre til domfældelse.
Anklagemyndigheden har derfor tilbagekaldt sagen fra Retten i Roskilde, hvor den var planlagt til at blive afviklet over seks retsdage i maj og juni 2012.

– Anklagemyndigheden skal sørge for, at strafskyldige bliver draget til ansvar ved domstolene, men også sikre, at uskyldige ikke bliver retsforfulgt. På baggrund af den seneste udvikling i sagen bliver der derfor ingen straffesag, forklarer Morten Frederiksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.