Brugte biler var i høj kurs i påsken

Hele landet: Der var stor interesse for at handle brugtbil i påsken, viser en opgørelse som BilBasen har lavet. Antallet af besøgende på BilBasen er markant stigende sammenlignet med påsken 2011, og det er der flere årsager til.

I gennem sidste halvdel af 2011 og de første måneder af 2012 faldt priserne på brugte biler, men nu ser det ud til, at priserne stiger som en konsekvens af regeringens stramninger af reglerne for indregistreringer af nye biler. Derfor kan bilkøberne gøre et godt køb lige nu, inden at priserne stiger, og det har de opdaget.

– I marts måned op til påske har vi oplevet en stigning i antallet af besøgende – både sammenlignet med de tidligere måneder og sammenlignet med påsken sidste år, siger informationsansvarlig for BilBasen Jan Lang.

I 2011 blev der handlet 486.000 brugte biler i Danmark, men 2012 tegner til at blive et endnu bedre brugtbilår. I de første måneder af 2012 er der foretaget 1,9 procent flere handler sammenlignet med samme tidsrum i 2011.

Det kan mærkes hos en af landet største bilforhandlere.

– Vi har rigtig mange besøgende i år, og det skyldes, at såvel branchen som bilkøberne forventer, at priserne vil stige i den kommende tid, så vi har mange, som er ude for at gøre en god handel, siger Henrik Bollerslev, der er indehaver af Lindholm Biler i Viborg og Køge.

Vejret spiller også ind
Det har også betydning, at vejret ikke byder på solskin og høje temperaturer. Det kan ses på antallet af besøgende på BilBasen.

– Når der ikke ligefrem er havevejr, så stiger antallet af besøgende på BilBasen, så set ud fra det perspektiv er påskevejret i år nærmest ideelt for bilforhandlen, konstaterer Jan Lang.

Påsken er højtid for bilhandlen
Traditionelt er påsken under alle omstændigheder en tid med stor interesse for brugte biler. Danskerne gør typisk deres bilkøb for året, og derfor er antallet af handler væsentlig højere i tiden omkring påske sammenlignet med resten af året.

– I år er interessen samlet set markant forøget. Priserne er lave, og på vej til at stige, ligesom vejret er perfekt – og det betyder, at vi forventer et stort påskesalg, slutter Jan Lang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.