Ny Femernjobportal servicerer både jobsøgere og arbejdsgivere

”Der kommer masser af arbejde med den nye Femernbælt forbindelse – men hvordan får jeg fat i jobbet?”

Det spørgsmål har 3F Midtlolland nu gjort let at besvare. I forbindelse med Femern Industry Day i Øksnehallen på onsdag åbner fagforeningen 3F portalen www.jobfemern.dk, hvor det er muligt at blive skrevet op til et job inden for seks forskellige brancher; bygge-og anlæg, industri, det offentlige område, det grønne område, transport og privat service. Ved tilmeldingen beder 3F om nogle faktuelle oplysninger om den enkelte samt jobønsker, og 3F vender så tilbage, når en arbejdsgiver vil rekvirere arbejdskraft.

– Vi ønsker desuden at servicere vores arbejdsgivere med god og dygtig arbejdskraft inden for de seks brancheområder, fortæller Jørgen Erik Kozak Nielsen, formand for 3F Midtlolland. – Ved hjælp af vores portal kan vi hurtigt skaffe overblik og matche forespørgslen på arbejdskraft, der enten skal i gang nu, eller som arbejdsgiveren forventer at få brug for på længere sigt.

Tidligt ude
– Vores overordnede filosofi er, at hvis arbejdskraften går uden om os, kan vi få svært ved at levere det, der efterspørges hurtigt og med den uddannelse, der forlanges. Derfor skal vi være tidligt ude, så der også bliver tid til at efteruddanne. Vi har allerede over 50 faguddannede på listen over dem, der ønsker tilknytning til byggeriet. Hvis man ikke er medlem af 3F, når man tilmelder sig portalen, tilbydes man medlemsskab. Dermed kan 3F sikre et arbejde under gode og rimelige forhold, forklarer Jørgen E. Kozak Nielsen.

Også for udenlandsk arbejdskraft
Portalen er også åben for arbejdskraft fra andre lande. 3F har af samme årsag et tæt samarbejde med Center for Udenlandsk Arbejdskraft, som i høj grad servicerer polske og baltiske arbejdere.
– Vi forventer, at der strømmer arbejdskraft til af mange nationaliteter, og de kan selvfølgelig være med på portalen, understreger formanden. – Vi vil gerne hjælpe dem med at finde de rette job under ordnede forhold.

Også job i baglandet
– Det er meningen, at alle de, der er interesserede i at få arbejde på Femernforbindelsen og alle de andre store byggeprojekter i regionen, kan søge. Men når der trækkes så mange til byggeriet, som vi forventer, vil det efterlade et bagland, hvor der også er behov for arbejdskraft. Denne efterspørgsel vil vi tillige kunne servicere med portalen, pointerer Jørgen Erik Kozak Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.