Skuespilleren Jesper Klein er død

Navne: Skuespiller og entertainer, Jesper Klein, er død. Han blev 66 år.

Jesper Klein døde efter kort tids kræftsygdom.

Han var søn af pottemager Christian Klein og biblioteksskriver Margrethe Klein, født Ehlers. Han giftede sig med Lykke Nielsen, som han har sønnen Sebastian Klein med. Han har endvidere en datter, Alexandra, fra et tidligere forhold.

Klein læste teaterhistorie på Københavns Universitet og blev cand.phil i 1964. Skuespilleren Louis Miehe-Renard spurgte ham, hvorfor han læste teaterhistorie; om han ikke hellere ville lave teaterhistorie. Denne bemærkning fik skæbnesvangre konsekvenser for den unge Klein.

Jesper Klein huskes især for sin optræden med med Jess Ingerslev og Tom McEwan i Klyderne. Og for sine stemmer til talrige dukke-julekalendre og tegnefilm. For de lidt yngre er han kendt som rigsarkivaren Birger Bertramsen i Pyrus-julekaldrene på TV2.

Han har lavet både radio og TV, blandt andet var han en af de “frække” fra Ungdomsredaktionen på DR og var dermed en af dem, som blev kendt som “de røde lejesvende”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.