20. april 2024

København: FOAs formand, Dennis Kristensen er rystet over billeder fra TV2, som viste hjemmehjælpere, som i stedet for at hjælpe de ældre, brugte tiden på private gøremål.

TV 2 Nyhederne bragte her til aften et indslag fra en mindre enhed i hjemmeplejen i Københavns nordvest kvarter. Optagelserne var baseret på skygning af et antal ansatte i et hjemmehjælpsdistrikt, og det var rystende billeder. Sådan lyder reaktionen fra FOA.

– De ældre skal naturligvis have de ydelser, som de er visiteret til. Det må der ikke på nogen måde kunne stilles spørgsmålstegn ved, siger forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen og fortsætter:

– Selvom nogle af de episoder, der blev optaget, måske kan forklares, så er det samlet set uacceptabelt, at ældre borgere ikke får den hjælp, de er visiteret til, og udsendelsen efterlader et indtryk af en arbejdsplads, som har udviklet en kritisabel arbejdskultur, der antyder, at arbejdspladsen både har et ledelsesmæssigt problem – samt udviser mangel på respekt for de værdier, som pleje og omsorg til nogle af samfundets svageste, naturligvis skal bygge på.

Og Dennis Kristensen ærgrer sig særligt over, at de billeder, som blev vist på TV2, skygger for den høje service, som langt hovedparten af FOAs medlemmer dagligt leverer i landets kommuner.

– Billederne ærgrer mig voldsomt, fordi det ikke er den virkelighed, som de 200.000 modtager af varig hjemmehjælp, og de mere end 100.000 ansatte i den samlede ældrepleje oplever i dagligdagen. Tværtimod så yder de ansatte i ældreplejen hver dag en stor indsats for at få ressourcer og behov til at hænge sammen, og når det på trods af ofte dårlige vilkår alligevel lykkes, så skyldes det ikke mindst de ansattes engagement og faglige stolthed, og derfor er jeg på vegne af de ansatte, som knokler i hverdagen ked af det billede, som udsendelsen har afdækket, siger Dennis Kristensen, der samtidig roser Københavns Kommune og den lokale FOA-afdeling for at reagere hurtigt på optagelserne

– Jeg er tilfreds med, at København kommune og FOAs lokale afdeling med det samme har taget fat på sagen for at få afdækket, hvad der er op og ned i forhold til den konkrete arbejdsplads. Hvis blot noget af det, som udsendelsen viser, er rigtigt, så skal der naturligvis ryddes op, således at de ansatte i det daglige arbejde oplever klar og entydig ledelse, og således at de ansatte tager ansvar for at levere de fagligt korrekte ydelser til de ældre. Det kan ikke og skal ikke være anderledes, slutter Dennis Kristensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.