Politiet advarer Dankort kunder

Kriminalitet: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer Dankort-ejere efter to episoder i påsken, hvor intetanende dankortejere fik lænset deres konti for tusindvis af kroner.

En 60-årig mand fik i påsken lænset sit dankort for 49.700,00 kroner. Fredag havde han forsøgt at hæve penge i en pengeautomat på Jernbanegade i Haslev, men automaten beholdt kortet og han kunne ikke hæve penge.

Mandag fik en ældre kvinde lænset sin konto, da hun forsøgte at hæve i en pengeautomat på Kirketorvet i Fakse. Kvinden satte kortet ind i automaten og indtastede sin pinkode, men så skete der ikke mere. Da Dankortet ikke kom ud igen, forlod hun stedet. Banken har efterfølgende oplyst at der er blevet stjålet flere større beløb.

I det seneste tilfælde er der mistankte om at gerningsmanden kan være en mand, på ca. 20