27. marts 2023

Hvidovre: To mænd blev i går idømt fængsel for røveri mod et supermarked i Hvidovre, hvor den ene var ansat. En tredje mand afsoner i forvejen halvandet års fængsel i samme sag. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

– Det er en usædvanlig sag, som takket være kvikke borgere og en solid politiefterforskning er opklaret, siger anklager Nina-Maria Hansen, Københavns Vestegns Politi.

Det gik hårdt for sig, da to maskerede røvere trængte ind i supermarkedet på Immerkær efter lukketid den 20. december 2010.

De truede personalet med en kniv, en sømpistol og sparkede en af dem i hovedet. De ansatte blev bagbundet med gaffatape og truet med indsprøjtninger, hvis de bevægede sig.

Røverne ’tvang’ en af de ansatte – deres egen interne medsammensvorne – til at åbne et pengeskab og til at aflevere sin bilnøgle. Efterfølgende kørte de væk i hans bil med et udbytte i kontanter og cigaretter.

Hjælp fra borgere
Københavns Vestegns Politi frigav fotos fra efterforskningen og bad offentligheden bidrage med oplysninger, hvilket gav gode henvendelser.

I januar førte Lokalpolitiet i Hvidovres efterforskning til fængsling af en 29-årig mand. Han fik halvandet års ubetinget fængsel i marts.

I maj og juni blev en 33-årig mand fra Greve og en 40-årig mand fra Albertslund også fængslet i sagen. Sidstnævnte var ansat i forretningen.

Dømt til fængsel
Retten i Glostrup dømte i dag de to fængslede for røveriet. De blev desuden dømt i en anden sag, hvor de havde tvunget en mand fra Korsør til at betale sig 33.000 kroner.

Den 33-årige blev endvidere fundet skyldig i vidnetrusler og fik i alt et år og ti måneders ubetinget fængsel. Han modtog dommen.

Den 40-årige butiksansatte var ustraffet og fik et år og seks måneders ubetinget fængsel. Han ankede dommen på stedet.

Begge blev fortsat fængslet efter dommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.