28. marts 2024

Foto: Lars Andersen.

Den drabsdømte Peter Madsen blev tirsdag idømt et år og ni måneders fængsel for fangeflugt.
Foto: Lars Andersen.

Den drabsdømte Peter Madsen blev tirsdag  idømt et år og ni måneders fængsel for fangeflugt.

Den 20. oktober sidste år ca. kl. 10.20 flygtede Peter Madsen fra Anstalten ved Herstedvester, hvor han sad fængslet. Han truede sig ud af fængslet ved hjælp af en vellignende pistol- og bombebælte-attrapper.

Da han flygtede, blev der slået såkaldt stationsalarm hos Københavns Vestegns Politi. Det betød, at alle disponible politifolk blev sendt til området og kort efter blev manden stoppet på Nyvej i Albertslund. Dermed fik han kun ca. 6 minutter på fri fod.

Efter at politifolkene havde lagt ham i håndjern, oplyste han, at han var iført et bombebælte, hvilket fik betjentene til at trække sig tilbage og tilkalde assistance.

Peter Madsen, der afsoner fængsel på livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall, blev ved Retten i Glostrup dømt for fangeflugt og for at have truet fængselspersonale, politifolk og en tilfældig bilist undervejs.

Den nye dom vil kunne få betydning for Peter Madsens mulighed for prøvelosladelse.

I straffelovens paragraf 41 er det beskrevet, at en livstidsfange kan søge om prøveløsladelse efter 12 år. Det er justitsministeren, der vurderer en sådan ansøgning, efter at have inddraget blandt andet Retslægerådet og anklagemyndigheden.

-Her vil anklagemyndighedens vurdering i høj grad bygge på, om den dømte har begået yderligere kriminalitet under afsoningen. Derfor vil dagens dom kunne få stor betydning for mandens livstidsstraf, siger senioranklager Rasmus Kim Petersen.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.