27. marts 2023

Køge: Erhvervscenter, ny erhvervsserviceenhed og ny vækstfabrik. Der bliver satset stort på udviklingen af erhvervslivet i Køge. De tre tilbud bliver samlet under samme tag et endnu ukendt sted i Køge i løbet af forsommeren. .

– Det er et stort – og vigtigt – projekt, vi nu sætter i søen. Erhvervslivet i Køge Kommune skal have så gode betingelser som muligt, og den nye satsning med at samle både Vækstfabrik, Erhvervscenter og Erhvervsservice vil skabe et stærkt fundament for vores lokale virksomheder. I sidste ende handler det om at sikre udvikling og arbejdspladser i kommunen – og på den måde understøtte vores lokale velfærd på den lange bane, siger borgmester i Køge Marie Stærke (S).

I bygningen, som nu bliver sendt i udbud, kommer Køges helt nye erhvervsserviceenhed til at bo, og samtidig flytter Køge Bugt Erhvervscenter fra havnen og ud i de nye lokaler. Sidst, men ikke mindst har projektet Vækstfabrikkerne fået en ekstraordinær bevilling målrettet en ny Vækstfabrik i Køge, som også skal bo i lokalerne. Det bliver den 11. Vækstfabrik i Region Sjælland.

– Vi er rigtig glade for, at vi kan åbne en Vækstfabrik i Køge. For Køge er en af regionens stærkeste erhvervskommuner, og der er god grobund for masser af nystartede virksomheder. Vi har faktisk løbende fået henvendelser fra virksomheder, der ønsker sig en plads i Køge. Det ønske kan vi nu opfylde. Med en plads på Vækstfabrikken får Køges mindre og nystartede vækstvirksomheder netværk, kompetenceudvikling, mentorordning, konsulentsparring udover en kontorplads i et lækkert indrettet kontormiljø. Det er konceptet bag Vækstfabrikkerne, og det tilbud glæder vi os til at udbyde i Køge, fortæller direktør Mads Váczy Kragh fra Væksthus Sjælland, som driver projektet Vækstfabrikkerne.

Borgmester i Køge Marie Stærke ser gode muligheder for synergier ved at samle flere af Køges erhvervstiltag samme sted.

– Det her er en unik mulighed for at binde de forskellige erhvervsfunktioner sammen, og skabe et stærkt fagligt miljø omkring vores virksomheder. Her tænker jeg særligt på vores mindre og mellemstore virksomheder, som ofte har det største potentiale for at skabe vækst. Derfor sætter vi også fuld fart på projektet nu, siger Marie Stærke.

Også Køge Bugt Erhvervscenter ser positivt på et nyt fælles erhvervshus.

– Køge Bugt Erhvervscenter har eksisteret i snart 15 år og har i den periode fungeret som base for rigtig mange nye og mindre virksomheder i Køge. Vi har derfor med interesse fulgt Væksthus Sjællands og Køge Kommunes ambitiøse planer for at styrke indsatsen overfor iværksættere og virksomheder. Det ser både spændende og perspektivrigt ud, siger bestyrelsesformand i Køge Bugt Erhvervscenter, Knud Dueled.

I Væksthus Sjælland tror man meget på at kunne samle aktiviteterne ét sted.

– Vi har rigtig gode erfaringer med placere vækstfabrikker blandt andre lokale erhvervsrettede aktiviteter. I Væksthuset glæder vi os meget til de synergier, der bliver skabt mellem vækstfabrikken, erhvervsservice og så ikke mindst erhvervscenteret. Det er fx oplagt, at når virksomhederne har været på vækstfabrikken et stykke tid, kan de flytte til større lokaler med plads til flere medarbejdere i erhvervscenteret.På den måde hænger projektet i Køge rigtig godt sammen, slutter Mads Váczy Kragh.

Vækstfabrikken i Køge er finansieret af Køge Kommune og Den Europæiske Fond for Regional Udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.