29. marts 2024

Dagli'Brugsen i Kalvehave. Foto: Google Streetview.

Dagli’Brugsenerne i Kalvehave og Frølunde er blandt 12 butikker som Coop har valgt at lukke.

Det er den eksplosive stigning i energipriserne kombineret med kundernes ændrede indkøbsvaner, der har fået Coop til at beslutte lukningen af 12 Dagli’Brugser.

Ifølge en pressemeddelelse fra Coop er de 12 butikker alle butikker, som i forvejen i flere år har haft det svært, og haft vigende omsætning og underskud uden udsigt til at, de kan vende udviklingen. Den nuværende situation skubber dem ud over kanten.

De 12 butikker har en samlet omsætning på knap 130 millioner kr. De kommer ud af 2022 med et samlet underskud i størrelsesorden knap 15 millioner kr.

Da de samtidig har behov for betydelige investeringer i nyt inventar, f.eks. køle- og frostanlæg, er det desværre nødvendigt at lukke dem, meddeler Coop.

-Det er med blødende hjerte, at vi har taget denne beslutning. I alle butikkerne har medarbejderne kæmpet alt, hvad de kunne, for at få det til at hænge sammen – og alle steder spiller butikkerne en vigtig rolle i de lokale samfund. Men den aktuelle krise med stærkt stigende omkostninger til el og kunderne, der flytter deres indkøb over i discountbutikker, har gjort, at det er nødvendigt at træffe denne beslutning, siger kædedirektør Torben B. Andersen, Dagli´Brugsen.

Udover butikkerne i Kalvehave og Frølunde, så omfatter lukningen butikker på fyn og i Jylland: Vorrevangen (Aarhus N), Jordrup, Lime, Nørhalne, Gandrup, Tarp, Engesvang, Veflinge, Borris og Vester Åby.

Butikkerne har sidste åbningsdag fredag 24. februar 2023.

Alle medarbejderne bliver opsagt, men COOP oplyser, at man vil forsøge at finde job til de berørte andre steder i Coop-familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.