17. april 2024

Søren Pape Poulsen. Foto: Steen Brogaard.

Det Konservative Folkeparti er ikke længere en del af de regeringsforhandlinger, som kongelig undersøger, Mette Frederiksen (S) er i gang med.

Det er partiets formand, Søren Pape Poulsen, som lørdag eftermiddag kommer med nyheden på sin Facebook-side.

Her skriver han bl.a.:

“Jeg vil gerne kvittere for ærlige og åbne drøftelser med Mette Frederiksen i de seneste uger.
Vi er enige om, at Danmark står over for en række udfordringer. For eksempel sikkerhedspolitikken, i vores sundhedsvæsen, ældreområdet og manglen på arbejdskraft.

Det er store udfordringer. Dem skal vi forsøge at løse sammen i Folketinget, og vi skal samarbejde med alle, der vil i samme retning. Det kan man, uanset om man er i regering sammen eller ej.

Jeg lovede før valget, at uanset hvem der bliver statsminister, så går mit parti konstruktivt til enhver forhandling med ambitionen om at gøre Danmark til et endnu bedre land. Det står jeg ved.
Men det betyder ikke, at jeg mener, at Det Konservative Folkeparti skal gå i en socialdemokratisk ledet regering med Mette Frederiksen som landets statsminister.
Det synes jeg ikke før valget. Og det synes jeg ikke nu.”

Søren Pape Poulsen skriver, at han har indstillet til den konservative folketingsgruppe om at man ikke går i regering med socialdemokratiet, og den enstemmig bakkes op af folketingsgruppen.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.