28. marts 2024

Landskamp i Parken på en flot septemberaften – det er den slags, alle fodboldfans holder af – og når det så oven i købet ender med en sejr over de forsvarende verdensmestre – ja, så er det som at drømme.

I starten var det dog mere mareridt, for de første tyve minutter var Danmark under pres fra franskmændene.

Christian Eriksen gjorde kampen i gennem en god profil, og det var også med ham, at Danmarks første scoring blev sat igang, da han efter godt en halv time sendte bolden til Mikkel Damsgaard på venstrekanten, som spillede den vider ind i det franske felt, hvor Kasper Dolberg prikkede bolen forbi den franske målmand til 1-0.

Det blev til et par gode chancer mere, før Andreas Skov Olsen udbyggede Danmarks føring til 2-0 i 39. minut.

Efter pausen fik franskmændene lidt for løse tøjer, og det lykkedes dem, at spille sig til flere store chancer i løbet af få minutter, der kunne have ændret på stillingen. Men Scmeichel holdt, med lidt held, buret rent og forhindrede dermed verdensmestrene i at få bolden i målet.

Det blev trods ihærdigt spil, ikke til flere mål, og Danmark vandt dermed 2-0.