25. juli 2024
Politibil Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

En 17-årig mand er blevet varetægtsfængslet efter en længere biljagt, hvor hastigheden kom op på 145 km/t i en 50 km/t-zone.

Episoden fandt sted natten til lørdag, da en af politiets patruljer kort efter klokken 01.30 mødte en bil med fire unge i, da de kom kørende ved Nakskov. Betjentene gav tegn til føreren om at standse, men i stedet for at følge politiets anvisninger, besluttede han sig for at køre videre og herefter fulgte en, ifølge politiet, temmelig hasarderet 25 minutter lang kørsel i Nakskov og omegn.Undervejs kørte bilen over for rødt lys, kørte venstre om helleanlæg og venstre rundt i en rundkørsel. Flere gange undervejs kørte bilen med de fire unge med meget høje hastigheder rundt i bymidten. På Højevej, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t, kørte bilen 145 km/t, hvilket udløser betingelserne for vanvidskørsel.

Bilen med de fire unge blev standset på Bregnevej og det viste sig, at bilens fører – en 17-årig mand fra Nakskov, som ikke havde noget kørekort – i en narkometertest blev mål ttil at være påvirket af hash. Han blev derfor sigtet for narkokørsel.

Derudover blev han sigtet for at bringe passagerenes liv i fare under den voldsomme kørsel.

Den bil, han kørte i, blev beslaglagt, og den 17-årige blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.