28. marts 2024

Foto: Presse-fotos.dk

To mænd på 49 og 51 år, som politiet mistænker for at have forsøgt at sætte ild til et Covid-19 testcenter, er blevet varetægtsfængslet.

To mænd på 49 og 51 år, som politiet mistænker for at have forsøgt at sætte ild til et Covid-19 testcenter, er blevet varetægtsfængslet.

I tiden op til tirsdag den 16. marts kastede en eller flere personer flasker med brandbar væske ved Covid-19 testcentret på Energivej i Ballerup.

Ilden gik ud uden at antænde noget, og ingen personer var tilstede.

Københavns Vestegns Politi har siden efterforsket hændelsen som brandstiftelse, og onsdag morgen blev to mænd anholdt i deres hjem i Rødovre.

Ud over brandstiftelse mod testcentret sigter politiet de to for at stå bag yderligere et tilfælde af forsætlig brandstiftelse natten før – den 15. marts kl. 01 – i Rødovre. Her kastede gerningsmænd en flaske med brandbar væske mod en husgavl i Nørrekær og på kørebanen ved Roskildevej. I begge tilfælde gik ilden ud, og ingen kom til skade.

De to mænd blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Her bestemte retten, at de to mænd skulle varetægtsfængsles foreløbigt til og med d. 12. maj.

-Brandstiftelse er en alvorlig forbrydelse, og de er sigtet efter en bestemmelse i straffeloven med mulighed for op til seks års fængsel”, siger anklager Søren Halse, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Efterforskningen fortsætter, og fordi retten bestemte, at grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, kan der ikke frigives yderligere detaljer på nuværende tidspunkt.

Den 16. marts blev en 52-årig mand fra København anholdt og sigtet, fordi han blev sat i forbindelse med hændelsen ved testcentret. Sigtelsen mod ham er indtil videre opretholdt.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.