Dreng sigtet: Ringede 1-1-2 om knivstikkeri

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politi og redningsmandskab blev kort efter klokken et natten til søndag sendt til Kirke Hyllinge efter et alarmerende opkald til 1-1-2 om et knivstikkeri på en bestemt vej i byen. Anmelderen havde derefter afbrudt forbindelsen.

Flere patruljer kørte afsted med udrykning, og det samme gjorde en ambulance og en nødbehandler. Men da man kom frem kunne man hverken finde tilskadekomne, anmelderen eller vidner på det oplyste gerningssted.

Politiet begyndte derfor at efterforske i sagen for at finde ud, hvorfra anmeldelsen kom. Det lykkedes i den forbindelse at finde frem til en ungdomsfest i KirkeHyllinge-området, hvor politiet fandt frem til ejeren af den telefon, hvorfra anmeldelsen om knivstikkeriet var indgivet.

Ejeren af mobiltelefonen – en 17-årig ung mand – kendte ikke noget til opkaldet, idet han under festen havde lagt telefonen fra sig. Politiet fandt efterfølgende frem til 16-årig ung mand fra Kalundborg, som erkendte at have misbrugt den 17-åriges telefon til det, som han opfattede som ”telefonfis”.

Politiet havde sammen med de øvrige myndigheder en anden opfattelse af opkaldet til alarmcentralen, så den 16-årige blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ugrundet påkaldelse af hjælp og derved forårsaget udrykning af bl.a. politi- og ambulancepersonale. Den 16-årige sigtede og hans værger kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen, som også de sociale myndigheder vil blive underrettet om, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.