20. april 2024

Foto: Region Sjælland.

Sygehusdirektører sprang over i vaccinekøen - nu kritiseres de af regionens forretningsudvalg.
Foto: Region Sjælland.

Sygehusdirektører sprang over i vaccinekøen – nu kritiseres de af regionens forretningsudvalg.

Et enigt forretningsudvalg i Region Sjælland kalder det for “meget dårlig dømmekraft”, at8 ud af 14 direktører og vicedirektører på regionens sygehuse lod sig vaccinere mod Covid-19, selvom de ikke er blandt frontpersonalet.

Ifølge TV2 Øst drejer det sig om to vicedirektører fra Nykøbing Falster Sygehus, en vicedirektør på Holbæk Sygehus, en vicedirektør på Slagelse Sygehus, og hele ledelsen bestående af en direktør og tre vicedirektører fra Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge.

Det fører nu til kritik efter Regionsrådet har fået en samlet redegørelse fra regionens direktion samt direktionens vurdering af, at medlemmer af sygehusledelser har ladet sig vaccinere. Derudover har Forretningsudvalget modtaget en udtalelse fra de fire sygehusdirektører på regionens somatiske sygehuse.

I en udtalelese fra Forretnignsudvalget i Region Sjælland hedder det bl.a.:

“Forretningsudvalget er enige om, at det var meget dårlig dømmekraft, at de pågældende direktører lod sig vaccinere.”

“Forretningsudvalget tager således skarp afstand fra sygehusdirektørernes ageren i denne sag, der er stærkt kritisabel. Der er brug for, at vi alle kan have fuld tillid til den ledelsesmæssige håndteringen af vaccinationsprogrammet både blandt frontpersonalet samt bredt i befolkningen.”

og “Det konstateres, at direktionen kraftigt har irettesat sygehusenes ledelser i forhold til dette og indskærper, at der fremadrettet skal være fuldt fokus på, at vaccinationsindsatsen følger de målgruppeanvisninger, der er fra Sundhedsstyrelsen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.