Voldsomme scener i København – Flere demonstranter anholdt

Flere personer er blevet anholdt i forbindelse med en demonstration i København lørdag aften.

Den startede fredeligt på Rådhuspladsen med flere taler. Men på et tidspunkt, blev der, ifølge DR journalisten Trine Marie Ilsøe bl.a. råbt “Frihed for Danmark, vi har fået nok” og “er I klar til at smadre byen på en ikke-voldelig måde”.

Herefter bevægede demonstranter sig ned mod Strøget, men blev gennet væk af politiet, som var massivt tilstede med kampklædte betjente og flere betjente i civil. Da demonstranterne ikke fik lov til at komme ned på Strøget, gik de i stedet ad Vesterbrogade, for så at vende tilbage til Rådhuspladsen, herefter gik en del af demonstranterne i retning mod Nørrebro.

Ved 20-tiden opløste politiet demonstrationen, men flere demonstranter fortsatte til området omkring Rigshospitalet. På Nørre Allé foretog politiet igen anholdelser.

Københavns Politi oplyser, at man har anholdt 18 personer. 10 af dem for vold mod tjenestemand, fire for fornærmelig tiltale, en for at fremkalde opløb mod forsæt at øve eller true med vold, to for grov forstyrrelse af den offentlige orden og en for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Men in black

Demonstrationen, der var en del af Demonstration for frihed, var indkaldt af en gruppe, som kalder sig “Men in Black”.

Arrangørerne havde indkaldt “Alle frihedskæmpere” under parolen “Når ret bliver til uret bliver modstand en pligt!” tilsyneladende mod mange af de restriktioner, som er indført for at dæmme op for Coronavirusen, og opfordret til at medbringe “fakler  og en stemning, der ikke er til at tage fejl af!”, som der står på begivenhedens Facebook-side.

Også i Aalborg har der lørdag været demonstration indkaldt af samme gruppe. Her blev Fem personer anholdt og i alt seks personer blev sigtet – alle for at overtræde fyrværkeriloven, oplyser Nordjyllands Politi.

Seneste opdateret kl. 01.00: med seneste anholdelser.


Video: Presse-fotos.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.