Vil opføre skæve boliger til unge hjemløse ved Kofoeds Skole

København skal opføre 36 ’skæve boliger’ rundt om i byens. De skal huse unge hjemløse og andre, der ikke lige passer ind i en almindelig etageejendom. Overborgmester Lars Weiss vil opføre 12 af boligerne ved Kofoeds Skole på Amager.

I en storby som København er der mange udsatte, misbrugere og hjemløse. Der er også et særligt problem med mange unge hjemløse, blandt andet mange såkaldte sofa-sovere.

Det skal der gøres noget ved, mener Københavns overborgmester Lars Weiss (S). Derfor skal der opføres 36 ’skæve’ boliger rundt om i København, heraf 12 tilegnet unge hjemløse ved Kofoeds Skole på Amager.

-København skal være en by med plads til alle. Vi skal tage hånd om byens mest udsatte borgere, som har brug for ekstra hjælp – og derfor skal vi skabe boligtilbud, som passer til byens hjemløse, så de kan leve med eget tag over hovedet, siger overborgmester Lars Weiss.

Han besøgte i går, torsdag, Kofoeds Skole. Den har siden 1928 været et sted, hvor arbejdsledige og socialt udsatte kunne få støtte og tilbud om en aktiv hverdag. I dag Kofoeds Skole dagligt ca. 500 voksne brugere. Den er en del af lokalsamfundet og har blandt andet socialøkonomisk butik, café og cykelværksted.

Der kommer allerede i dag unge hjemløse på Kofoeds Skole, blandt andet på Kontaktstedet i kælderen. Forstander Robert Olsen synes derfor, at ideen om at opføre boligerne i tilknytning til skolen er oplagt.

-Vi vil rigtig gerne have 12 skæve boliger tæt ved Kofoed Skole. Det giver mulighed for at skabe en synergi mellem de unge i boligerne og de sociale tilbud, som findes her. Kofoeds Skole ser det som en naturlig udvikling i bydelens sociale dimension, siger Robert Olsen.

De 12 nye boliger skal opføres på Jenagade 19-21, der ligger ved Kofoeds Skole. Målgruppen er unge hjemløse, som vil have gavn af lokalt forankret socialfaglig støtte. Overborgmesteren foreslår også, at der skal tilknyttes en social vicevært til boligerne – en funktion, der bl.a. kendes fra fixerummet i Kødbyen, og som både kan hjælpe beboere og sørge for god dialog med naboer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.