21-årig dømt for drabsforsøg mod kærestens moster

Arkivfoto: WilliamCho / Pixabay

En 21-årig svensk mand fra Ringsted er blevet idømt 6 års fængsel samt udvisning med indrejseforbud for bestandigt for drabsforsøg.

Dommen faldt tirsdag ved et nævningeting i Retten i Roskilde.

Den 21-årige, der ved drabsforsøget var 20 år gammel, er dømt for drabsforsøg mod en dengang 30-årig kvinde, der fandt sted den fredag d. 28. februar i år i en lejlighed på Ørslevunderskovvej i Ringsted.

Efter et skænderi med sin kæreste, blev den 21-årige bedt om at flytte fra deres lejlighed. Fra et soveværelse, hvor han havde låst sig inde, truede han kærestens moster med at slå hende ihjel, og straks efter kom han ud fra værelset og tildelte mosteren fire stik med en kniv med et blad på 12,5 cm, hvorpå han forlod stedet.

Et knivstik, der ramte kvindens højre arm, mens hun holdt armen foran brystet, medførte alvorlig nedsættelse af funktionen i højre hånd, men kvinden var ikke i livsfare.

Gerningsmanden havde efterfølgende forladt stedet, men blev anholdt i et tog på Københavns Hovedbanegård et par timer efter.

Den 21-årige nægtede sig skyldig under henvisning til, at knivstikkene blev udført, mens han havde et ”blackout”.

Men et enigt nævningeting fandt det bevist, at tiltalte havde forsæt til at dræbe kvinden og tilsidesatte tiltaltes forklaring om, at han ikke handlede forsætligt på grund af sit ”blackout” og straks stoppede med at stikke, da han kom til sig selv.

Gerningsmanden havde efterfølgende forladt stedet, men blev anholdt i et tog på Københavns Hovedbanegård et par timer efter.

Den 21-årige ankede på stedet dommen til frifindelse i det ikke erkendte omfang, subsidiært formildelse.

Læs også: Kvinde stukket flere gange med kniv – niecens kæreste er fængslet i sagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.