Politiet øger bevogtning af synagoger efter terrorangreb i Wien

Mandag aften øgede politiet bevogtningen de jødiske synagoger i København. Det sker som følge af et terrorangreb ved en jødisk synagoge i Østrigs hovedstad Wien.

Ifølge flere østrigske medier skal flere personer være blevet dræbt og adskillige såret under angrebet.

Angrebet i Wien har fået politiet til at afspærre gaderne omkring synagogerne i Ole Suhrsgade og Krystalgade.

Har før været terrormål

Synagogen i Krystalgade har to gange været udsat for terrorangreb.

I forbindelse med terrorangrebet mod Kulturhuset Krudttønden den lørdag d. 14. februar 2015, blev også synagogen i Krystalgade angrebet og her blev den 37-årige vagt Dan Utzen dræbt. Den formodede gerningsmand, den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein blev dræbt tidligt søndag morgen af Politiets Aktionsstyrke.

30 år tidligere, den 22. juli 1985, sprængtes en bombe ved synagogen i Krystalgade i forbindelse med et terrorangreb, hvor også det Nortwest Orient Airlines blev sprængt i luften af terrorister fra Islamisk Jihad. Ved bombesprængningen i Krystalgade blev synagogens egetræsdør og samtlige ruder bliver blæst ud. Bomben var meget kraftig og blæste også ruderne ud i nabobygningerne, herunder et plejehjem. I alt blev syv personer lettere kvæstet.


Video: Presse-fotos.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.