Peter Madsen i dramatisk fangeflugt

Den morddømte opfinder og ubådsbygger, Peter Madsen, forsøgte tirsdag at stikke af fra Herstedvester Fængsel.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at man klokken 10.21 modtog en anmeldelse om, at en fange forsøgte at flygte fra Herstedvester Fængsel, hvilket afstedkom en stor udrykning.

Kort efter anholdt en af Københavns Vestegns Politis patruljer en flygtende mandlig fange på Nyvej. 

Der viste sig at være tale om Peter Madsen, som afsoner fængsel på livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Peter Madsen blev lagt i håndjern, og da det blev konstateret, at han bar et mistænkeligt udseende bælte, som man frygtede var et såkaldt “bombebælte”, trak patruljen sig tilbage og bevogtede ham med bl.a. skarpskytter, som lå og sigtede på ham.

Området blev afspærret og forsvarets ammunitionsrydningstjeneste blev tilkaldt for at vurdere det mistænkelige bælte. Bæltet blev frataget Peter Madsen – og det skal nu undersøges nærmere. 

Peter Madsen er nu i politiets varetægt. Han vil blive sigtet for forsøg på fangeflugt ifølge straffelovens § 124 – og det vurderes, om andre sigtelser skal rejses. 

Københavns Vestegns Politi efterforsker nu de nærmere omstændigheder omkring flugtforsøget.


Hvorvidt Peter Madsen skal fremstilles i grundlovsforhør, vurderes nu af anklagemyndigheden, og sagen kommenteres ikke yderligere på nuværende tidspunkt. 


Video: Presse-fotos.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.