16. april 2024

Billede af <a href="https://pixabay.com/da/users/ingerr-4021922/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1909784">ingerr</a> fra <a href="https://pixabay.com/da/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1909784">Pixabay</a>

Asnæs Svømmehal blev mandag lukket med øjeblikkelig virkning, da der blev konstateret råd i svømmehallens pyramidedeformede tagkonstruktion.
Billede af ingerr fra Pixabay

Asnæs Svømmehal blev mandag lukket med øjeblikkelig virkning, da der blev konstateret råd i svømmehallens pyramidedeformede tagkonstruktion.

Råd i konstruktionen medfører en risiko for, at taget kan kollapse.

Det bekræfter Niels Minor Borre, der er afdelingsleder i Ejendomme i Odsherred Kommune:

-I forbindelse med Byrådets vedtagelse af Erhvervspakke 1 i foråret, hvor der blev afsat penge til reparation af taget i Asnæs Svømmehal på grund af utætheder som følge af vandskader, har kommunens rådgiver på opgaven udtaget prøver af de bærende konstruktioner og her fundet råd. Rådgiveren påpeger, at det medfører en risiko af ukendt omfang for kollaps af taget, og vi er derfor skredet til øjeblikkelig lukning, siger Niels Minor Borre.

Dermed er der ingen adgang til svømmehallen i skolernes efterårsferie.

Vil genåbne med midlertidig løsning

-Vi vil nu få vores rådgiver til at undersøge, om der kan etableres en midlertidig løsning for tagkonstruktionen, således svømmehallen midlertidigt vil kunne genåbne, indtil der bliver taget stilling til en varig løsning, som vil indebære en ny tagkonstruktion, siger Niels Minor Borre.

Han forventer, at der i løbet af en måneds tid vil kunne tages stilling til en midlertidig løsning, som derefter skal besluttes og bevilges og udføres.

-Det er ærgerligt, at vi nu må lukke for et af kommunens offentlige fritidstilbud, men vi vil naturligvis ikke løbe nogen risiko for nedstyrtning af taget og har derfor ikke andre muligheder. Vi vil i perioden med lukning henvise borgere og brugere af svømmehallen til svømmehallerne i Vig og Nykøbing, og vi vil informere nærmere, så snart vi har nyt om situationen, siger centerchef Eva Ormstrup, Kultur og Borger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.